EPA/Roman Pilipey
Ukrajinska vojska

Situacija u Donbasu se ne smiruje, Ukrajina redovno koristi artiljeriju i minobacače, rekao je šef samoproglašene Donjecke narodne republike Denis Pušilin.

– Nažalost, ne postaje mirnije… Od septembra je počelo pogoršavanje. Velika napetost traje od decembra, decembar-januar i dalje vidimo da se situacija zaoštrava, uzimajući u obzir količinu tehnike i ljudstva koji je koncentrisan. Sada, uprkos različitim izjavama o pokušajima da se čak postigne sporazum o poštovanju prekida vatre, nažalost, ne postaje mirnije – rekao je Pušilin.

Prema njegovim rečima, ukrajinska strana redovno krši primirje.

– Danas je sedam puta zabeleženo kršenje režima prekida vatre u Gorlovskom i Donjeckom pravcu. I tu je korišćen minobacač, artiljerija – istakao je Pušilin.

Nakon što su 27. jula 2020. godine stupile na snagu dodatne mere uz režim prekida vatre, kako je kazao, „to je nekako trajalo oko mesec dana, manje-više“.

Nešto ranije, predstavnik Narodne milicije DNR saopštio je da su ukrajinske snage postavile 114 protivtenkovskih mina u blizini naselja Širokino, koje je pod kontrolom Kijeva, u neposrednoj blizini kuća, puteva i oranica.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here