Sjajan uvod u uspešnu sezonu

0

Naime, članovi našeg društva učestvovali su drugi put zaredom na Jesenjoj fešti kultura u prigradskoj salcburškoj opštini Gredig.

 

Brojne posetioce pozdravio je gradonačelnik opštine Rihard Hemecberger i zahvalio članovima KSZS-a na stalnom učešću, naravno i na prikazanom kulturnom programu.

Priliku da pozdravi prisutne imao je i generalni konzul Republike Srbije u Salcburgu Vladimir Novaković, koji je prisustvovao ovom događaju.
 

Upis novih članova

Kao i svake godine posle letnje pauze vrši se upis novih članova u društvo, a sve potrebne informacije mogu se dobiti na sajtu www.kszs.at.

Skup je pozdravio i Otmar Daninger, potpredsednik Socijaldemokratske frakcije u Radničkoj komori kao i drugi počasni gosti.

Članovi folklornog ansambla KSZS, predstavili su se igrama iz centralnog, južnog i istočnog dela Srbije i izmamili dugotrajan aplauz. Saradnja našeg društva i opštine, uspostavljena je zahvaljujući Biljani Bojčeski, koja je zastupnik u kancelariji za integraciju opštine Gredig.

– Uspešan nastup u Gredigu je samo uvod u ono što nas očekuje. A to je još jedan nastup u gradu do kraja septembra, zatim priprema i odlazak na Evropsku smotru srpskog folklora u Banjaluci, proslava petnaestogodišnjice rada društva, koncert AKUD-a "Lola" iz Beograda i završni godšnji koncert. Sve to je dovoljan razlog da se ova godina proglasi jednom od najuspešnijih – naglasio je predsednik KSZS-a Nenad Šulejić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here