EPA-EFE/JUANJO MARTIN
Novak Đoković

Iako je prethodno bilo naglašeno da Novak Đoković neće moći da nastupi na predstojećem Rolan Garosu ukoliko ne bude primio vakcinu, to se promenilo. Pošto je Francuska odlučila da napravi izmene u svojoj politici vezanoj za zelene sertifikate, najbolji teniser sveta sada potpada pod “izuzeće”.

Naime, ljudi koji su u poslednjih šest meseci preboleli kovid mogu da neometano cirkulišu Francuskom, što znači da će Đoković bez problema moći da uđe u ovu zemlju, uzimajući u obzir da je dobio pozitivan test na koronu sredinom decembra.

To znači da barem do polovine juna važi njegova “propusnica”, taman dok Rolan Garos i bude potrajao u glavnom gradu Francuske. Upravo to je najnovija odluka francuske Vlade, koja je potom potvrđena u tamošnjem nacionalnom Parlamentu.

Od ponedeljka će svi sportisti morati na raspolaganju da imaju takozvani “super kovid-pasoš”, koji se dobija ukoliko su vakcinisani ili je prošlo barem 11 dana od oporavka od kovida, a ne više od šest meseci od tog termina.

Podsetimo, turnir u Francuskoj počinje 22. maja, a završava se 5. juna. Novak je pozitivan test na koronu dobio 16. decembra, a naša zemlja ima dogovor sa Francuskom, kao i svim zemljama Evropske unije, o međusobnom priznavanju sertifikata, tako da najbolji na svetu neće morati da brine oko svog ostanka u ovoj državi do 16. juna.

1 COMMENT

 1. I opet kazem to jedno te isto: vakcina navodno samo stiti
  vakcinisanog od tezih posledica. Kao nosioci i prenosioci virusa svi smo
  i dalje u stanju zaraze, i to vise puta. Kao i svakog trenutka.
  A Australija se uplasi da ce ih zdrav
  Djokovic sve odreda zaraziti. Ne… vec biti los primer za mlade i stare, rekose
  sudije na kraju.
  Da li za razumevanje ove pandemije sad treba biti nobelovac
  ili decak/cura treceg osnovne? Ko se ne vakcinise (ali moze i obrnuto),
  i ima oslabljen imunoloski sistem te slaba pluca od raznih pred/oboljenja,
  moze da izgubi zivot. Postoje jos i proboji vakcinacije, te stvar se svodi
  na ruski rulet. Nemoj niko da i zamisli da je siguran nakon vakcinacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here