AP Photo/David Zalubowski

Srpski košarkaški genije Nikola Jokić još jednom je ušao u istoriju NBA lige, nakon što je u pobedi protiv Lejkersa rezultatom 122:109, zabeležio novi tripl-dabl učinak i to bez promašaja!

Nova dominantna partija centra Denver Nagetsa i dvostrukog uzastopnog MVP-ja NBA lige koja je bila dovoljna da uđe u društvo odabranih.
Pre Nikole Jokića samo su legendarni Vilt Čemberlen i Drejmond Grin uspeli da imaju više tripl-dabl učinaka sa 100 odsto šuta iz igre.
Nije skromni Somborac ništa forsirao, radio je na parketu po običaju ono što mu prija. Ovoga puta se odlučio da razigrava saigrače, što potvrđuje broj od impresivnih 16 asistencija.
Tome je dodao 14 poena, šutirajući 5 od 5 iz igre, a imao je i 11 uhvaćenih lopti. S raspoloženim i inspirisanim srpskim reprezentativcem Denver nije imao razloga za brigu protiv oslabljenih Lejkersa, za koje nije igrao njih najbolji košarkaš – Lebron Džejms.
Odlični Rasel Vestrbuk ubacio je 25 poena, ali je to bilo premalo za Jokića i Denver.
Najefikasniji u taboru Nagetsa bio je Džamal Marej koji je zatrpao koš „jezerdžija“ – 34 poena.
Nagetsi su od samog početka diktirali tempo i pokazali su Lejkersima da će se loše provesti u Koloradu.
Prvu deonicu tim Majkla Melouna dobio je 29:23, da bi u nastavku prednost u jednom trenutku bila čak 18 razlike.
Ipak, uspeli su Lejkersi na krilima Vestbruka i Brajanta (17 poena, 10 asistencija) da se vrate na svega dva poseda, ali je Denver napravio seriju (12:2) i pitanje pobednika je bilo rešeno.
Osim Nikole Jokića i Džamala Mareja (34p, 7sk, 4as), dvocifreni su bili i Kaldvel Poup – 17 poena, 10 skokova, Brus Braun je dodao 15 poena, Bouns Hajlend 12, isto toliko i Majkl Porter Džunior.
Denver je posle 40 odigranih utakmica ove sezone upisao 27. trijumf i deli prvo mesto sa Memfisom, koji ima identičan učinak 27-13, dok su Los Anđeles Lejkersi 12. tim Zapadne konferencije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here