EPA-EFE/GEOFF CADDICK

Fudbalerka Pari Sen Žermena Aminata Dijalo privedena je u policiju zbog sumnje da je angažovala dvojicu huligana koji su pretukli njenu saigračicu Kiru Hamrui i naneli joj teže telesne povrede.

Dvojica maskiranih muškaraca su zaustavila automobil u kojem je bila Hamrui i izvukli je napolje i pretukli je, prvenstveno je udarajući po nogama.

Policija je utvrdila da je njih angažovala Aminata Dijalo jer je želela na taj način da izbaci Kiru Hamrui iz tima i zauzme njeno mesto.

– Naš klub je dobio obaveštenje da je Aminata Dijalo jutros privedena u policiju kao deo istrage o napadu na našu fudbalerku prošlog četvrtka. Snažno osuđujemo svako nasilje. Klub je preduzeo sve potrebne mere da bi se zaštitilo zdravlje i sigurnost igračica. Sarađujemo sa policijom da bi se rasvetlili svi detalji slučaja – stoji u saopštenju Pari Sen Žermena.

Gotovo identična situacija desila se 1994. godine kada je Tonja Harding je angažovala dvojicu kriminalaca, koji su presreli Nensi Kerigen i polomili joj nogu, da ne bi mogla da nastupa za reprezentaciju SAD na Olimpijskim igrama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here