Ženski odbojkaški klub Spartak iz Subotice saopštio je danas da ne prihvata, kako tvrde, nezakonitu odluku Odbojkaškog Saveza Srbije o prekidu nacionalnog prvenstva i formiranja Lige sa sezonu 2020/21.

– Naime, nezakonitom odlukom Izvršnog Odbora OŠ odbojkaška Superliga nije poništena kao što je to učinjeno u većini odbojkaških prvenstava širom Evrope, već je okončana proglašenjem prvaka za zelenim stolom preko elektronske sednice. ŽOK Spartak je izbačen iz Lige, iako smo dva kola pre kraja regularanog dela prvenstva imali realne šanse da izborimo baraž za opstanak u društvu najboljih – poručuju iz Subotice.

Kako se ističe, ovom nezakinotom odlukom ukinuto im je pravo da na terenu izbore opstanak u Super ligi.

– Smatramo da je odluka skandalozna, naročito što sve naredne lige proširene na 12 klubova, a samo je Superliga ostala na istom broju od 10 klubova uz obrazloženje da niko ne bude oštećen. Zašto je onda oštećen samo ŽOK Spartak, kome smeta jedan od najstarijih ženskih odbojkaških klubova u državi sa velikom tradicijom koji je bio četiri puta vicešampion države u poslednjih desetak godina , dva puta finalista Kupa Srbije i koji je dao nekoliko reprezentativki?

Razočarani smo OŠ i načinom na koji je ova odluka donešena, navode iz Spartaka.

– Nismo ranije izlazili sa saopštenjem jer smo tražili način da u direktnoj komunikaciji sa predsednikom i generalnim sekretarom OŠ nađemo rešenje da se ova skandalozna i nezakonita odluka poništi. Čak smo bili i na sastanku sa čelnim ljudima OŠ koji su kategorički odbili mogućnost da se ova odluka može promeniti i da ostaje na snazi.

– Smatramo da još uvek ima vremena i mogućnosti da se ova nepravda ispravi. Svako može da pogreši, ali je veliki onaj koji svoju grešku uvidi i poradi na tome da je ispravi i da se u budućnosti slične greške ne ponavljaju. Spartak će ispravnost sadašnje nezakonite odluke, ukoliko ostane na snazi, preispitati kod najviših srpskih, evropskih sudskih istanci i arbitraža – zaključuju iz Subotice.

Podsetimom, prethodno je sa istim stavom u javnost izašao ŽOK Radnički iz Beograda, koji se borio za uzlazak u Superligu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here