EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Fudbalska reprezentacija Škotske očigledno puna samopouzdanja stiže na megdan Srbiji u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo!

Takav se barem stiče utisak posle izjava selektora Stiva Klarka i kapitena Endija Robertsona koji su se naciji obratili pre puta u Beograd.

Podsetimo, Srbija i Škostka svoj meč za odlazak na EP igraju u četvrtak veče (20.45 minuta), a gosti traže svoji prvi odlazak na neko veliko takmičenje posle 22 godine.

– Kada idete na svaku utakmicu, kažete igračima da bi trebalo da daju sve od sebe. Ali, kada je ovaj meč u pitanju, koji ima ogroman značaj, ne morate igračima ništa da kažete. Njima je sve jasno. Svesni su da kod ovakvih utakmica ako odu sa terena, a da nisu dali sve od sebe, nikada neće preboleti tu noć – rekao je Klark i dodao:

– Izađeš na teren, daš sve od sebe, učiniš sve što možeš i tek tada možeš da se nadaš da će ti fudbalski Bogovi podariti malo sreće, da će ti se nasmešiti i da ćeš tako doći do rezultata koji želiš.

Kapiten Robertson, inače levi bek Liverpula, smatra da će Škoti ići na EP ako ponove prethodne partije.

– Izaći ćemo na teren i borićemo se 90 ili 120 minuta i bitno je da ostavimo sve od sebe, da nemamo za čim da žalimo na kraju, šta god da bude. Da možemo da kažemo: “OK, učinili smo sve što smo mogli.” Verujemo da ako to uradimo, biće dovoljno da pobedimo. Ako ne bude, pomirićemo se s tim. Sve ide u pozitivnom smeru uoči utakmice, te smatramo da ako ponovimo igre kao iz prethodnih nekoliko meseci, biće nam dovoljno da dobijemo meč.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here