Lična arhiva
Slađana (desno) sa koleginicom Valerijom kraj svojih dela

U Resani nadomak Treviza, na severu Italije, nedavno je svečano otvorena 30. kolektivna izložba umetnika iz tog grada i okoline, a Srbiju je svojim uljima na platnu, predstavila Slađana Milošanović, o kojoj su “Vesti” već pisale prethodnih godina.

– Ovo je 30. izložba po redu u Resani, a ja sam do sada učestvovala 19 puta, ovo mi je jubilarno 20. učešće. Članica sam grupe umetnika Resane još od 2003. godine i mogu slobodno da kažem da je ova izložba najbolja do sada i da je bilo najviše posetilaca na otvaranju – kaže Slađana.

Svoja dela je predstavilo 19 slikara, od kojih su četvoro novih koji do sada nisu izlagali. Izložbu je otvorio gradonačelnik Stefano Bosa.

– O svakom umetniku koji je izlagao govorio je Tulio Zekin, predstavnik društva slikara Resane. Za mene je rakao da moje slike inspirišu, a da jedna od njih zrači ljubavlju i željom za mojom domovinom. Ta slika se njemu, a i svim mojim novim kolegama najviše dopala. Sve u svemu, ovo mi je najlepša izložba za sve ove godine iako sam izložila stare slike – otkriva naša sagovornica.

Dodaje da nije bila u situaciji da naslika nove zbog obaveza na poslu i traženja kuće u koju će uskoro da se preseli sa ćerkom i majkom.

Ova Majdanpečanka je do sada učestvovala na više od 60 kolektivnih izložbi samo u gradovima regiona Veneto: Kastelfranku, Trevizu, Vićenci, Kazale sul Sile, Toresele, Kvarto d’Altino, Padovi, Rozi. Bila je i učesnica Arhiva italijanske umetnosti, a video-zapis o njenom stvaralaštvu se može se naći na Jutjubu gde je dovoljno ispisati njeno ime i prezime.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here