Sloga ne pita za naciju

0

Pune prostorije paketa: Članovi Sloge
 

Sve je počelo spontano, putem društevnih mreža preko kojih su potpredsednik kluba Milenko Cvijetković i njegova ćerka Rija obavestili članove i prijatelje da kreće akcija sakupljanja pomoći za nastradale od poplava. Odziv je bio veoma veliki.

– Isključivo smo se usredsredili na dečju hranu, mleko u prahu, pelene i drugu higijensku opremu. Humanitarna pomoć će ići preko ogranka Crvenog krsta koji deluje na području Bijeljine. Najveći deo posla je odradila moja ćerka Rija i ona će putovati i predati pomoć – kaže za "Vesti" Milenko Cvijetković, rodom iz bijeljinskog naselja Dvorovi.

 

Milenko Cvijetković
 

– Koristim priliku da se zahvalim prvoj učesnici naše akcije, Jeleni Đurić, iz Sebaha kod Ciriha. Kad je videla našu poruku, ona se prva javila i poslala pomoć. Takođe bih pohvalio familiju Marković iz Roršaha, koja je pomagala da se sve ovo upakuje, kao i mog komšiju Zijada Šerifovića, pa Hasana Džilića, Maru Šopić, rodom iz Hrvatske, i druge humanitarce.

 

Hvala svima

– Veoma sam zadovoljan akcijom i odzivom članova našeg kluba. Ovde smo svi isti i svi skupljamo zajedno, kako bismo pomogli našem napaćenom narodu dole i hvala svim ljudima dobre volje koji su doneli pomoć u klub – kaže za "Vesti" Hasan Džilić iz Tešnja, dugogodišnji član ovog kluba.

Inače, članovi ovog kluba poreklom su iz cele bivše Jugoslavije, i Srbi, i Muslimani i Hrvati, a i samo ime kluba Sloga govori o tome da su svi složno doneli humanitarnu pomoć, ne gledajući na veroispovest i naciju, niti su uslovljavali gde će biti otpremljena.

– Kupljena je zaista kvalitetna roba i nema polovnih stvari. Otprilike ima oko četiri tone humanitarne pomoći, od toga i četiri palete novih neraspakovanih ćebadi, kao i dosta konzervirane hrane – kaže Cvijetković.

Kako smo saznali, posle prve humanitarne pošiljke, akcija će se nastaviti i dalje u klupskim prostorijama. A Miša Jović je prevoznik koji će humanitarnu pomoć tranSPORTovati do cilja svojim busom sa prikolicom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here