Pomažu i Nemci

0

Pomoć koju su prikupili učenici škole Gocman
 

 U ovoj školi celodnevni boravak ima 68 dece, od šest do 10 godina, i sa njima u pauzi za ručak radi grupa kvalifikovanih savetnika i pedagoga.

 

 

Voda na poklon

Mikan Mihajlović, brat Katarine Milutinović, drži kiosk u Hasenberglu, na stanici podzemne železnice. On je uspeo da od svog dobavljača dobije poklon od 2.000 litara vode. To je zajedno sa ostalom pomoći već prevezeno u skladište i spremno za tranSPORT.

– U školi sam delila letke, lepila plakate i obaveštenja o posledicama katastrofalnih poplava u Srbiji, BiH i Hrvatskoj, ali i spisak najpotrebnijih stvari u ovom trenutku. Reakcija je bila i za mene iznenađujuće brza i efikasna, jer su deca odmah počela da donose ono što su sa roditeljima pripremila. Bilo je tu dugotrajne hrane, odeće, obuće i pelena za bebe, a deca su vršnjacima poslala sveske i bojice. Pored toga, u TSV Ismaning, gde u ekipi B1 rukomet igra naša kćerka Tamara, porodice njenih saigračica su brzo reagovale na moj mejl koji sam poslala s apelom za pomoć koju prikupljamo. Sakupljeno je dosta hrane, vode, sredstava za ličnu i kućnu higijenu – kaže Katarina Milutinović.

Ona dodaje da je mnogo Nemaca dolazilo, interesovalo se za akciju, a mnogi su obećali pomoć, pogotovo oni koji su imali nekog u Pasauu, koji je prošle godine pogodila velika poplava. Bilo je ponuda da se doveze nameštaj, ali za to će biti prilike nešto kasnije. Sve što je sakupljeno u ovoj akciji odvezeno je u skladište Crkvene opštine Minhen za Srbiju i Bosnu i Hercegovinu, a jedan deo pomoći predat je u Vilu Flora, namenjen poplavama pogođenom stanovništvu u Hrvatskoj.  

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here