Prva dama SAD Melanija Tramp počastvovana je drvenom statuom u prirodnoj veličini u blizini grada Sevnice u Sloveniji gde je odrasla, ali lokalni stanovnici kažu da ta statua predstavlja „sramotu“.

Prvu statuu Melanije Tramp u rodnoj zemlji osmislio je američki umetnik Bred Dauni i unajmio lokalnog umetničkog drvodelju Alesa Zupevca, poznatog kao Maksi da je izradi i postavi pored reke Save.

Statua uopšte ne liči na prvu damu, ali, kako navodi ITV, bar je haljina u pravoj boji, svetlo plavoj, kao i ona u kojoj se Melanija pojavila na predsedničkoj inauguraciji Donalda Trampa.

Crte lica izgledaju kao da ih je nacrtalo dete, izraz lica je namrgođen, a oblici tela nedefinisani. Statua „maše“ levom rukom.

Lokalni stanovnici, iako ponosni na najpoznatiji eksponat u gradu, uopšte nizu zadovoljni sličnošću statue sa Melanijom Tramp.

– Uopšte ne liči na Melaniju. Liči na Štrumpfetu. To je sramota – rekao je jedan od stanovnika koji su se okupili na otkrivanju statue.

1 KOMENTAR

  1. Naravno da je sramota. Prvo, statue se prave od kamena a ne od bukve. Jasno je koja je to simbolika i na sta aludira.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime