Tanjug

Slovenačko preduzeće za proizvodnju staklene ambalaže “Staklara Hrastnik”, preko svog vlasnika GlobalGlass iz Švajcarske, preuzima staklaru SFS Paraćin.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, staklare će postati sestrinske kompanije i značajno će doprineti realizaciji strateških planova grupe.

“Staklara Hrastnik” je jedan od vodećih evropskih ponuđača specijalnog ambalažnog stakla.
Investicijom u staklaru SFS Paraćin, koja je pre preuzimanja bila u stečaju i predmet nacionalnog programa revitalizacije staklarske industrije u Srbiji, GlobalGlass grupa povećaće proizvodne kapacitete – odmah za do 300 tona stakla dnevno i asortiman proizvoda.

Generalni direktor Staklare Hrastnik Peter Čas rekao je da će glavni deo proizvodnje u Srbiji ostati vezan za standardni kvalitet stakla za prehrambenu industriju, potrebe srpskog tržišta i isporuke na tržišta jugoistočne Evrope, gde primećuju nedostatak ponude.

-Deo asortimana biće premešten iz Slovenije u paraćinsku fabriku, a na taj način nameravamo da podignemo nivo kvaliteta, dodatu vrednost i profitabilnost srpske fabrike. U međuvremenu, najveći deo izvoza Staklare Hrastnik će i dalje da bude usmeren na strateška tržišta zapadne Evrope i staklo premium i super-premium kvaliteta – istakao je Čas.

Preuzimanje staklare SFS Paraćin i dalje je predmet uobičajenih odloženih uslova, uključujući i saglasnost nadležnih institucija za zaštitu konkurencije. Postupci bi trebalo da budu završeni do kraja prvog kvartala naredne godine.

5 COMMENTS

  1. Zašto se dozvoljava
    Slovenija i Hrvatska
    Ništa u Srbiji ne treba da imaju , zašto
    Zato što kod njih srpske firme bivaju jednostavno izbačene i nemaju šansu da tamo rade
    Isti takav tretman treba primjeniti i na njihove firme u Srbiji
    I naravno neusklađena politika prema Srbiji
    Vrlo neprijateljska
    Prema Srbima
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here