EPA/Fehim Demir
Kristijan Šmit

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izjavio je danas da bi predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku “preporučio vrlo prijateljski da ne misli da je veća sila, nego što stvarno jeste”.

– O budućnosti BiH odlučuju građani i građanke. Tu je Dodik samo mali točak u celom sistemu. Zbog toga, ne bi trebalo jeftinim temama da dovodi u pitanje evropski put BiH – rekao je Šmit u intervjuu za Klix.ba.

Dodao je da se o “evropskim integracijama i integritetu izbornog procesa ne donosi odluka na osnovu toga da li je Dodik raspoložen ili neraspoložen”.

– On ima samo jednu mogućnost – da sedne u voz koji vozi ka Evropi. Ako ne sedne u taj voz, voz će ipak krenuti i bez njega jer sam ubeđen da je za BiH jedini put za budućnost i blagostanje put u evropske integracije. U tom slučaju, Dodik više neće biti važan – rekao je Šmit.

9 COMMENTS

  1. Ko tebe sta pita. Ti ni si legalni predstavnik ovlascen od SBUN. Tebe je poslala Nemacka idi tamo i soli tvojim gradjanima pamet.
    Bosna ne moze u Evropu bez Republike Srpske jer onda ce se Bosna raspasti zahvaljujici i politiku koju vi vodite u Bosnu
    Bolje idite odakle ste dosli.

  2. Ti bi trebao da sednes u taj voz i da ides odakle si dosao jer republika srpska je svi tamo su dodik i nemoj da se mesas de ti mesto nije jer za tebe nije sa srbe jer niko nije glasao sa srpske strane zato gledaj sta rade ti bosnjaci i hrvate ako i ako te ne cene za nista

  3. Neznam kojeg djavola si dolazio na tu funkciju koja ti ne propaganda. Turista iz shvabije dosho da soli pamet nama. Dosta nam vas je, preko glave, preko 1-og sv. Rata, drugog, pa I ovog “trceg” posljednjeg. I Hitler je misluo da je shvapska nacija stvorena da vodi chovjechanstvo na uzdi pa na kraju zavrshi na najgori nachin kao I Musolini kojeg vjshashe za noge svojevremeno. Nije mogo lako ni umrijeti!

  4. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  5. Napad na Dodika je presedan koji Gospodin Smit koristi da prikrije opasne namere nekih neprijatelja na srpski narod znamo koje su namjere Smita ko ga je poslao bezpravno da oduzme sva prava Srpskog naroda u BIH na podmuko nacin e onda kad se neko naprimer Presednik Republike srpske u Milorad Dodik usprotivi tome vite kako na podmuko nacin prijeti Dodiku a cilj nije Dodik nego sto rekosmo cilj je pravno unistenje Republike Srpske a vazno je skloniti onoga ko se protivi nelegalnom postupku Smita

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here