EPA-EFE/Fehim Demir
Kristijan Šmit

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik nastaviće da štiti ustavni poredak, da štiti Ustavom zagarantovana prava Srpske i srpskog naroda u BiH, poručio je danas delegat u Domu naroda Parlamentarane skupštine BiH Radovan Kovačević i istakao da će Kristijan Šmit ostati najveća besmislica u istoriji BiH.

– U BiH postoji mnogo besmislica, ali je ubedljivo najveća besmislica Kristijan Šmit za kojeg niko ne zna ko je on, šta je on, šta predstavlja, ko ga je zvao, zbog čega je ovde i šta tu radi – rekao je Kovačević.

Kovačević je to rekao reagujući na Šmitovu izjavu da se ne treba, kako je rekao, obazirati na “besmislene izjave Dodika”.

Druga najveća besmislica je kada Šmit komentariše evropski put BiH s kojim, dodaje Kovačević, za razliku od Milorada Dodika nema apsolutno ništa.

– Dodik je neko ko je izabrani predstavnik naroda, izabrani predstavnik svih građana Republike Srpske, koji je svoj mandat dobio na slobodnim i demokratskim izborima i ko se u skladu sa tim i ponaša – rekao je Kovačević.

Predsednik Srpske, naglašava Kovačević, u skladu sa onim što su njegove ustavne nadležnosti, štiti interese svih građana Republike Srpske, interese srpskog naroda.

– On izražava državno jedinstvo Srpske kako je Ustav odredio, a Šmit je neko zbog koga, između ostalog, Dodiku i sude, jer radi ono, što mu je Ustav odredio da mora da radi. I što kada ne bi radio bio bi proganjan krivično za rušenje ustavnog poretka –  naveo je Kovačević, prenela je RTRS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here