Tanjug/AP
Smrt Darje Dugine

Darja Dugina, ćerka uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je u eksploziji automobila nadomak Moskve, potvrdio je danas agenciji Tass Andrej Krasnov, lider pokreta Ruski horizont, blizak nastradaloj devojci.

Krasnov je naveo da je Darja bila u automobilu svog oca, koji je danas vozio drugi auto, i sugerisao je da je verovatna meta bio sam Dugin ili možda oboje.

U policiji ruskoj agenciji nisu potvrdili identitet žene poginule u eksploziji a naveli su da je eksplodirao automobil “tojota lend kruzer” u blizini sela Boljšoj Vjazemi, u moskovskom regionu.

Darja (30) je studirala filozofiju na Moskovskom univerzitetu. Ona je u martu ove godine dospela na američku listu sankcionisanih Rusa kao urednik sajta Ujedinjeni svet (UWI), na kojem je u jednom članku navela da će Ukrajina nestati ako bude primljena u NATO.

Značaj Aleksandra Dugina

U geopolitičkoj teoriji, Aleksandar Dugin je poznat kao jedan od vodećih autora kontinentalističke škole misli. U svojim knjigama, zalagao se za antiglobalističko uređenje savremenog sveta, te da Rusija treba da formira kontinentalni blok sa drugim silama u Evroaziji.

Za zapadne medije, Dugin važi za jednog od najznačajnijih teorijskih uzora politike Vladimira Putina, koja teži “okupljanju imperije”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here