SNV: Pupovac nije proneverio sredstva

0

Milorad Pupovac, predsednik SNV
 

Predsedništvo SNV "iznenađeno je sadržajem i načinom istupa (Vlahovića)", koji je predsednika SNV optužio za nenamensko korišćenje sredstava i neovlašteno zapošljavanje u organima veća, navodi se u saopštenju.

 

U saopštenju stoji da Vlahović "do sada ni jednom, ni na jednoj sednici SNV nije pokazao nezadovoljstvo radom veća ili postavio pitanje o postupcima predsednika Pupovca".

 

"Predsedništvo zaključuje da su iznesene optužbe neistinite, u svim svojim elementima – o finansijskom izveštavanju, o programima SNV, o odnosima u SNV, o članovima organa SNV i zapošljavanju", kao i da su "date iz zle namere, s ciljem razbijanja SNV i klevetanja njegovih organa – skupštine, predsedništva i predsednika", navodi se u saopštenju.

 

"Ističemo da SNV posluje u skladu sa zakonima i podložno je svim uobičajenim kontrolama. Na dosadašnje izveštaje o radu SNV nije bilo prigovora, niti od donatora, niti od onih koji sada iznose laži i žele da poseju razdor u srpskoj zajednici u Hrvatskoj", stoji u saopštenju.

 

"Srpsko narodno veće će u skladu sa Statutom preduzeti korake za zaštitu svog delovanja i pokrenuti postupak utvrđivanja krivične odgovornosti za klevetu i narušavanje ugleda institucije", ističe se u saopštenju koje je potpisao zamenik predsednika Saša Milošević.

 

Utrošak sredstava SNV, kao i drugih manjinskih organizacija, kontroliše Savet za nacionalne manjine i Državna revizija i do sada nije bilo primedbi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here