EPA-EFE/Maxim Shipenkov
Sergej Šojgu

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu pozvao je ministra odbrane Velike Britanije Bena Volasa da poseti Moskvu kako bi razgovarali o aktuelnim bezbednosnim pitanjima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

– Sergej Šojgu potvrdio je svom britanskom kolegi spremnost da razgovara o svim aktualnim bezbednosnim pitanjima i na osnovu principa reciprociteta predložio je da se pregovori održe u Moskvi, u bilo koje vreme koje odgovara britanskom ministru odbrane – navodi se u saopštenju.

U svom obraćanju Šojgu je podsetio Volasa „da su strane pokazale mogućnost za vođenje konstruktivnog dijaloga tokom posete ruske delegacije Londonu 2013. godine“, gde su održani pregovori ministara spoljnih poslova i ministara odbrane u formatu „2+2“.

– Obnavljanje kontakata u duhu dobronamernosti između Rusije i Velike Britanije doprineće smanjenju tenzija u Evropi – istakao je Šojgu u pismu britanskom kolegi.

Ranije je ministar odbrane Velike Britanije Ben Volas tokom izlaganja u parlamentu pozvao ruskog kolegu Sergeja Šojgua da poseti London, istakavši da je britanska strana spremna da razmatra pitanja koja se tiču opšte bezbednosti i da vodi razgovore u pozitivnom duhu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here