ATAImages
Saša Popović

Direktor i suvlasnik Grand produkcije Saša Popović u aprilu je napunio 65 godina, što znači da, po zakonu, nije bilo prepreka da preda zahtev Fondu PIO za odlazak u penzijum.

Odgovor nadležnih stigao je nedavno, a u njemu je pisalo da je Popović ispunio sve neophodne uslove. Međutim, Saša nema nameru da se povuče iz posla, već će i dalje ostati na istoj poziciji, pišu domaći mediji.

– Ne znam koliko je tačno imao staža, ali znam da je penzionom fondu plaćao doprinose odavno, još pre nego što je osnovao Grand produkciju sa Brenom i Bobom. Pretpostavljam da ima više od 35 godina radnog staža. Ta penzija njemu ne predstavlja nešto posebno u materijalnom smislu, jer je on finansijski obezbeđen. Dosta je prihodovao od prodaje paketa akcija Granda strancima, a još uvek zarađuje pozamašne svote novca jer i dalje poseduje manjinski udeo u kompaniji – rekao je izvor za “Kurir”.

Koliku će penziju dobijati Popović, nije poznato.

– Po pravilu i zakonu, ljudi koji su radni vek proveli na vodećim pozicijama primaju penzije od 80.000 do preko 100.000 mesečno, ali ja ne znam koliko će Saša dobijati. To zavisi od toga koliko je radnog staža skupio, kao i na koji način je pre osnivanje Granda uplaćivao doprinose. Ako je tada plaćao paušalan iznos, onda mu je penzija sada znatno manja – dodao je sagovornik.

Grand produkcija je potvrdila saznanja.

– Saša Popović je ostvario pravo na svoju zasluženu penziju, ali to ništa neće promeniti kada je reč o njegovim poslovnim i kreativnim aktivnostima, budući da ostaje na čelu Granda – piše u saopštenju ove kuće.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime