Tanjug

Košarkaši Partizana doživeli su peti uzastopni poraz u svim takmičenjima, pošto su izgubili od Bajerna 79:78 u 26. kolu Evrolige.

Na 49 sekundi do kraja Partizan je imao plus četiri, ali neverovatni Silvan Fransisko donosi preokret – dva penala, a onda i trojka na 1,1 sekundu do kraja.

Imao je Partizan poslednju šansu, stvorio odličan šut za Pantera, ali lopta nije htela u obruč.

Crno-beli sada imaju skor 12-14, dok je Bajern na 11 pobeda i 15 poraza.

Partizan je u prvom poluvremenu zaostajao i sedam poena razlike, ali je sjajna u defanzivi bila petorka sa Avramovićem, Jaramazom i Ponitkom, da bi Kaminski trojkama 4/4 bio najzaslužniji za plus četiri crno-belih na poluvremenu.

Panter je briljirao u prvoj četvrtini, isto to učinio je i u trećoj, pa je Obradovićev tim došao do deset poena viška, i činilo se da bi tada mogao da prelomi utakmicu.

Međutim, ponajviše zahvaljujući raspoloženom Fransisku, to se nije dogodilo, ali je Panter čuvao prednost. Uspeo je Bajern da izjednači, ali Doužer vezuje četiri poena u završnici, potom i asistira Kaminskom na 49 sekundi do kraja.

Međutim, na već opisani način ekipa Pabla Lasa stiže do velike pobede i nanosi crno-belima treći poraz u Evroligi u Areni ove sezone.

U narednoj rundi crno-beli dočekuje Anadolu Efes 29. februara, dok Bajern igra sa Crvenom zvezdom 1. marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here