Dugo se pričalo o njegovom dolasku među crno-bele.

Šon Kilpatrik je danima bio glavna tema u srpskim medijima, pošto se dugo govorilo o njegovom dolasku u Partizan, ali se Amerikanac na kraju odlučio za drugi klub, ali će ipak igrati u ABA ligi.

Kilpatrik (29) je postao novi član Budućnosti, pošto je sa čelnicima kluba potpisao ugovor do kraja sezone. Dovođenjem Kilpatrika lider ABA lige je postao verovatno i glavni kandidat za osvajanje titule.

Kilpatrik je koledž košarku igrao u Sinsinatiju, posle čega igra NBA G ligu za Santa Kruz Voriorse, razvojni tim Golden Stejta. Zatim, Kilpatrik kratko boravi i u Minesoti. Posle epizode u Vulvsima, seli se na istočnu obalu gde sjajne brojke beleži u Delaver 87erisma, što je svakako bila i preporuka za nove NBA angažmane u Denveru i Bruklinu čiji je dres nosio tri sezone. Za tim sa istoka, Šon Kilpatrik je upisao 109 nastupa, a u Netsima je prosečno imao 12 poena, 4 skoka i 2 asistencije po meču. Posle sjajne tri sezone u Bruklinu, Kilapatrik je nastupao i za Milvoki, Los Anđeles Kliperse i Čikago. Prvi inostrani angažman, Šon Kilpatrk je imao u ekipi Panatinaikosa sa kojim je osvojio grčki šampionat i Kup. Visok je 193cm i igra na poziciji beka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here