Nekadašnji košarkaški as Jugoslavije Dejan Koturović, bez pompe se povukao iz košarke, a onda se pojavio kao “ponovo rođen” nakon burnog perioda življenja i ispričao svoju priču.

Tako je Koturović pričao za kanal Balkan info, o svojoj karijeri  i brojnim detaljima.

 

Bivši centar Partizana, za koji je nastupao dve godine, prisetio se jednog prilično šokantnog momenta iz vremena kada je nosio crno-beli dres…

– Zeznuo sam se što nisam ostao u Berlinu, odličan grad, klub. Uživanje mi je bilo tamo. Ja volim publiku koja se ne kolje kao Grobari i Cigani. Dosta su kulturniji. Sećam se utakmica kod nas, naši Grobari gađaju nas stolicama u glavu, doduše potplaćeni od strane Sisketa Čolovića (u pitanju je Đorđe Čolović, dugogodišnji uticajni član uprave kluba), to sam kasnije saznao. Pokojni Haris Brkić je dobio stolicu u glavu, posle ti dolazi navijač: “Ej, Koture, nisam hteo tebe, znaš kao…” Sve neke podmetačine, čim je neka vrsta politike to nešto nije u redu – priseća se Koturović.

Nije se ustezao da priča i o periodu kada je svakodnevno konzumirao marihuanu, to se dešavalao na vrhuncu njegove karijere.

– Igrajući za Albu, posle nekih silnih operacija i ulaženja u formu, pa mi se dese neke sitne povrede i bolovi, ja sam već bio probao marihuanu. Nije bilo redovno, retko sam konzumirao džoint. Ali te nedelje kad mi je Muki, čuveni trener, dao slobodno sedam dana da ne treniram, sa nekim svojim drugarom Amerom, pisac scenarija, i nekim njegovim drugarom, koji je Nemac, našli smo se i od ponedeljka do petka pušili po jedan džoint. I ja sam primetio da me je to, bogami, spasilo nekih bolova…

– Uglavnom, nastavio sam da pušim redovnije. Ja sam se već bio primio da to nije nikakva laka droga, da je to lek, kasnije sam shvatio da to baš i nije tako – priznao je Koturović i dodao da je, na nagovor prijatelja, ali i nakon “vizije koju je imao o Mundobasketu” i u kojoj je video osvajanje prvenstva, prestao da “duva” malo pre poečtka priprema za Svetsko prvenstvo u Indijanapolisu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here