EPA/Valda Kalnina
Kancelar Nemačke Olaf Šolc

Berlin se uzdržava od isporuke krstarećih raketa Taurus Kijevu jer imaju domet da pogode ciljeve u Moskvi, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc.

– Taurus (raketa) ima domet od 500 kilometara, a ako se koristi nepravilno, može da pogodi metu negde u Moskvi – rekao je on tokom susreta sa stanovnicima Drezdena.

Šef vlade je napomenuo da bi za obezbeđenje kontrole upotrebe raketa Taurus bilo neophodno poslati nemačko vojnike u Ukrajinu, ali je to, prema njegovim rečima, isključeno.

– Koristim diplomatski rečnik: i drugi su se pobrinuli da znaju šta tačno i gde sleće – dodao je Šolc.

8 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. То су рекли од почетка рата НАТО(Украјина) – Русија, па су на крају ипак послали муницију, наоружање и Леопарде !

  3. Немци су рекли да неће послати наоружање и на почетку рата НАТО(Украјина) – Русија, па су на крају ипак послали муницију, наоружање и Леопарде !

  4. Та два коментара је ‘паметни’ телефон ‘преправио’, па не важе !

  5. Немци су рекли да неће послати муницију, наоружање и Леопарде на почетку рата НАТО(Украјина) – Русија,па су на крају ипак послали!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here