EPA/Clemens Bilan
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg i kancelar Nemačke Olaf Šolc

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je danas da bi Zapad trebalo da prilagodi svoju politiku mogućnošću da bi rat u Ukrajini mogao potrajati jako dugo i da će podržavati Ukrajinu koliko god bude potrebno.

– Moramo se pripremiti da bi ruski akt mogao trajati dugo vremena – rekao je Šolc govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa generalnim sekretarom NATO, Jensom Stoltenbergom

Dodao je da je to ono za šta se pripremaju i na to orijentišu svoju politiku.

– Nemačka će i dalje biti nepokolebljivi podržavalac Ukrajine koliko god bude potrebno. Međutim, očigledno je da NATO neće postati strana u sukobu – istakao je Šolc.

2 COMMENTS

  1. Па због таквих као ви може трајати дуго, ако се ја питам давно је требао стати .

    Generalni sekretar Ujedinjenih nacija je naveo da Ukrajina nije podnela zahtev za registraciju granice od 1991. godine, pa država Ukrajina ne postoji ….
    A mi za to ne znamo!!!
    07.04.2014. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun dao je zapanjujuc‌u izjavu, čija je distribucija zabranjena u ukrajinskim medijima i na internetu. O sukobu dve zemlje razgovarano je na sednici Saveta bezbednosti UN. Iz ovoga je izvučen sledec‌i zaključak:
    Ukrajina nije registrovala svoje granice od 25. decembra 1991. godine. UN nisu registrovale granice Ukrajine kao suverene države.
    Dakle, može se pretpostaviti da Rusija ne krši svoja prava u odnosu na Ukrajinu.
    Prema Sporazumu ZND, teritorija Ukrajine je administrativni okrug SSSR-a. Dakle, niko ne može biti kriv za separatizam i nasilnu promenu ukrajinskih granica
    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here