Šoškić kandidat za guvernera NBS

0

Kandidat za guvernera: Dejan Šoškić

"Za Dejana Šoškića odlučili smo se zato što je on zadovoljio osnovne kriterijume – stručnost i nepripadanje bilo kojoj političkoj srtranci", rekao je Cvetković novinarima.

"Na osnovu ta dva kriterijuma i posle razmatranja većeg broja kandidata, odlučili smo se za Šoškića i nadamo se da će on biti izabran", rekao je premijer.

 

 

Direktor Instituta ekonomskih nauka Dejan Erić ocenio je danas da će novi guverner

Dejan Erić

Narodne banke Srbije (NBS) imati vrlo težak zadatak, jer nije lako voditi monetarnu politiku u zemlji koja se suočava s krizom i ima velike strukturne probleme.

 

Erić je istakao da je kandidat za novog guvernera, profesor Dejan Šoškić mlad, stručan, ambiciozan i da "nema ni jednu mrlju u karijeri", zbog čega predstavlja dobro rešenje u ovom periodu.

"Uvek ćete naći kritičare koji će mu nešto zamerati, ali ja mislim da možemo imati poverenje, a najvažnija stvar je da na tom mestu bude čovek u koga mozemo imati poverenje," rekao je Erić.

 

Milojko Arsić

Član Ekonomskog saveta premijera i član Saveta Narodne banke Srbije Milojko Arsić ocenio je danas da zvanični kandidat za novog guvernera Dejan Šoškić ima sposobnosti potrebne za obavljanje te funkcije.

"Mislim da on ima organizacijskih i menadžerskih sposobnosti i dosta dobru komunikaciju sa javnošću, što je važno za obavljanje tog posla", ocenio je Arsić u izjavi novinarima u NBS.

 

Ekonomski savetnik srpskog premijera Jurij Bajec je danas izjavio da je zvanični kandidat za novog guvernera Narodne banke Srbije Dejan Šoškić dobar stručnjak, ne samo za monetarna pitanja, već i za makroekonomsku problematiku.

Jurij Bajec

"Važno je da, uz svu nezavisnost centralne banke, postoji njena želja za punom saradnjom sa ukupnom ekonomskom politikom Vlade Srbije, naročito sada kad treba da izađemo iz krize", rekao je Bajec novinarima u NBS.

"Mislim da će Dejan Šoškić, ako bude izabran, tome jako dobro da odgovori", istakao je on.

 

Biografija Dejana Šoškića

 

Dejan Šoškić je rođen u Beogradu 1967. godine. Diplomirao je 1989. godine i postao nosilac nagrade Univerziteta u Beogradu za najboljeg diplomiranog studenta generacije 1989. godine. Magistrirao je 1993. godine i doktorirao 1999. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.
Predavao je u Sjedinjenim Američkim Dražavama na osnovnim i diplomskim studijama. Na specijalizaciji iz oblasti finansijskih tržišta bio je tri puta u SAD.
Bio je specijalni savetnik za finansijska tržišta u NBJ, savetnik za ekonomsku politiku u Savetodavnom centru za ekonomska i pravna pitanja EU i član Saveta NBS.
Vanredni je profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu. Autor je jedne i koautor više knjiga iz oblasti finanskijskih tržišta. Član je Predsedništva Naučnog društva ekonomista.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here