SP: Odbojkašice bez treće faze

0

Ubedljiv poraz odbojkašica Srbije
 

 

Srbija i Rusija su danas u direktnom duelu odlučivale o plasmanu u narednu fazu takmičenja, a izabranicama Zorana Terzića je za prolaz bio potreban bod, odnosno pobeda ili dva osvojena seta.

 

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Tijana Bošković sa 17 poena, 13 je upisala Milena Rašić, a osam Jelena Nikolić. U pobedničkoj ekipi najbolja je bila Natalija Gončarova sa 19 poena.

 

Selekcija Rusije je bolje počela prvi set, održavala je prednost, ali je Srbija uspela da izjednači (14:14). Igralo se potom poen za poen, a dobrom serijom Srbija je stigla do prednosti od tri poena (21:18). Izabranice Zorana Terzića su izborile i dve set lopte, ali nisu uspele da ih realizuju, pa je Rusija povela sa 1:0.

 

U drugom i trećem setu odbojkašice Rusije su bile bolje, sve vreme su imale prednost i nu jednom trenutku nisu dozvolile Srbiji da preokrene rezultat.

 

"Malo nam je strah vezao noge i to je bilo vrlo vidljivo, pravili smo greške koje jednostavno nismo smeli da dopustimo u takvim trenucima, to su bile greške tehničke prirode, tako da su Ruskinje svojim iskustvom to znale da kazne", rekao je selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here