Instagram/neda.ukraden
Neda Ukraden

Španija je nedavno izabrala predstavnike za ovogodišnju Evroviziju, a reč je o grupi Nebulossa i pesmu “Zorra”.

Ništa ne bi bilo sporno, da naši tviteraši nisu uvideli da španska numera podseća na pesmu “Bomba” sa kojom se Neda Ukraden 2020. godine takmičila na “Pesmi za Evroviziju”.

Zbog toga su mnogi korisnici društvene mreže “X” (nekadašnji Tviter) optužili Španiju za plagijat.

– Izvinite, Španci, ali mi smo imali Nedu Ukraden još pre četiri godine! Španska pobednička pesma za Evroviziju treba da bude diskvalifikovana zbog nepoštovanja evrovizijskih propisa. Ista je kao pesma Nede Ukraden! – glasi jedan od tvitova.

Većina ih je tražila odgovor od onih koji proveravaju ispravnost kandidovanih pesama.

– Zanima nas šta će žiri da uradi po ovom pitanju. Da li ta grupa vidi da je njihova pesma ista kao Nedina – navedeno je.

Ovim povodom se oglasila i Neda koja još uvek nije čula špansku numeru, ali je sigurna da će reagovati ukoliko se ispostavi da je plagijat.

– Upravo sam se vratila iz Amerike sa turneje i nisam imala priliku da čujem ništa od evrovizijskih pesama. Ako je tačno to što kažete da španska pesma liči na moju “Bombu”, to je pre svega kompliment, a drugo – platiće sigurno! Poslušaću, konsultovaću se sa autorom i onda ću odlučiti šta ću da preduzmem. Hvala na informaciji – poručila je Neda za Kurir.

Podsetimo, ovo nije prvi put da Španija inspiraciju za pesmu za Evroviziju traži među srpskim pesmama. Tako je već tražena diskvalifikacija prošle godine jer mnogi misle da je njihova predstavnica Šanel iskopirala pesmu Dare Bubamare “Ekstravagantno”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here