EPA/Tolga Bozoglu
Luis Enrike

Španija, koja je bila jedan od favorita iz senke na Mundijalu u Kataru, a ispala je već u osmini finala od Maroka, uručila je samo dva dana kasnije otkaz selektoru Luisu Enrikeu.

“Furija” ne prašta neuspeh! To je na svojoj koži osetio Luis Enrike, koji je dozvolio da ekipa bude eliminisana u ranoj fazi takmičenja, posle penala od Maroka rezultatom 3:0.

Luis Enrike je kormilo Španije preuzeo u julu 2018. godine, kada je nasledio legendarnog Fernanda Jera. I uspeo je da uspostavi čuvenu tiki-taku koju je negovao kao trener Barselone, ali se na Svetskom prvenstvu u Kataru on i njegovi učenici nisu proslavili.

Uprkos tome što je ekipa imala Alvara Moratu kao klasičnu devetku, na terenu je delovalo kao da ekipa igra bez napadača i da nema jasan koncept igre.

Dali su sedam golova Kostariki i to je bilo praktično sve od Španije, koja je čak izgubila posle preokreta od Japana, ali je uspela da izađe iz grupe zahvaljujući remiju sa Nemačkom (1:1) i ubedljivom trijumfu nad Kostarikom.

Ipak, već u osmini finala je Španija završila učešće posle remija bez golova u regularnih 90 minuta, kao i posle produžetaka. Nisu Španci postigli gol iz penala, jer je Bono sve udarce pročitao. Promašili su redom Sarabiji, Soleru i Busketsu, pa je usledila eliminacija, a ceh je platio selektor Luis Enrike.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here