Pixabay.com

Španija će ukinuti dvonedeljni karantin za turiste iz inostranstva od 1. jula, saopštila je danas španska vlada.

Španska ministarka inostranih poslova Aranča Gonzales Laja napisala je na svom Tviter nalogu: „Najgore je iza nas“ uz emodžije bikinija, naočara za sunčanje i kofera, preneo je Rojters.

– U julu ćemo postepeno otvoriti Španiju za strane turiste, ukinuti karantin, obezbediti najviše zdravstvene standarde. Željno očekujemo da vas ugostimo – poručila je ona na Tviteru.

Barovima i restoranima u Madridu i Barseloni dozvoljeno je od danas da rade u baštama sa pola kapaciteta, ali su mnogi ostali zatvoreni vagajući da li će to za njih biti profitabilno.

Neki od onih koji su otvorili svoja vrata nakon što je osoblje sa rukavicama i maskama očistio terase i postavio stolove udaljene daleko jedne od drugih, bili su pesimistični.

– Veoma je komplikovano, nećemo moći da spasemo turističku sezonu ukoliko ne dođu stranci – rekao je Alfonso Gomez, vlasnik restorana u Barseloni.

Prolazinici na ulicama su ipak boljeg raspoloženja.

– Lepo je osetiti ponovo slobodu nakon toliko dugo vremena – izjavila je Rozi, pisac i stanovnica Barselone.

U Španiji su zabeležena 28.752 smrtna slučaja od koronavirusa i 235.772 zaraženih, ali je broj preminulih protekle sedmice pao na manje od 100 dnevno.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime