Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović donela je Srbiji prvo zlato na Šampionatu Balkana, koje se ovog vikenda održava u Istanbulu.

Španovićeva je trijumfovala sa najboljim rezultatom sezone 6,75 metara. To je ujedno i treći najbolji rezultat na svetskim rang listama ove sezone.

Današnja pobeda u Istanbulu je Ivani Španović 8. titula sa Balkanskih šampionata.

– Prvi put ove sezone a skoro posle dve godine sam skakala iz punog zaleta, zadatak koji sam imala za današnje takmičenje sam uspešno odradila, tako da smo i trener i ja zadovoljni. Balkansko prvenstvo, kao i miting u Beogradu, koji me očekuje u sredu, uvertira su za glavni cilj zimske sezone, a to je Evropsko prvenstvo. U Beogradu očekujem još bolji rezultat – izjavila je Ivana Španović posle takmičenja.

Evropsko dvoransko prventstvo u Torinu održava se od 4. do 7. marta, a najbolja srpska atletičarka boriće se za četvrtu uzastopnu titulu šampionke Evrope.

Šampion Balkana u dvorani postao je i Armin Sinančević, koji je kuglu bacio 20, 63 metara.

Nikola Bursać zauzeo je drugo mesto u trci na 1.500 metara rezultatom 3:46,91 i na taj način postao vicešampion Balkana u dvorani.

Bronzanu medalju u trci na 60 metara osvojila je Milana Tirnanić, koja je ovu deonicu istrčala za 7.41 sekund.

1 COMMENT

  1. Barvo kraljice i ti isto kao i Nole, svaki put nas obraduješ svojom apsolutnom dominacijo….. svaka čast Ivana, želim ti svu srecu i zdravlje, da i dalje dominiraš u svom poslu na svim takmičenjima…..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here