U meču odluke u finalu prvog ATP kupa u Sidneju Novaku Đokoviću i Viktoru Troickom Pablo Karenjo Busta suprotstaviće se s 38-godišnjim Felisijanom Lopezom. 

Posle prva dva singla u okršaju našeg i španskog tima je nerešeno. Novak Đoković je izjednačio pošto je savladao Rafaela Nadala sa 6:2, 7:6 (7:4) u meču od skoro dva časa igre.

Iako je bilo prijavljeno da će, ako se bude igrao dubl kao susret odluke, Nadal na teren s Karenjom Bustom, Španci su iskoristili mogućnost da izvrše zamenu. Drugi igrač će im biti Felisijano Lopez, koji je igrao s Bustom u takmičenju po grupama protiv Gruzije i Urugvaja, ali kada je već bilo odlučeno pitanje pobednika, isto kao i u polufinalu protiv Australije. Sva tri meča su im i pripala za maksimalnih 3:0.

– Igrao sam mnogo tenisa poslednjih nekoliko dana. Moje kolege su u polufinalu odigrali sjajno, a moj nivo energije je nešto niži nego inače. Igrao sam duge mečeve u polufinalu, četvrtfinalu… Ovo je timska odluka, zato smo i imali mnogo uspeha u prošlosti. Imamo poverenje u druge igrače, u Felisijana i Pabla. Podržavaćemo ih, nadam se da će biti uspešni – rekao je Nadal na pres-konferenciji posle poraza protiv Đokovića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here