Fudbaleri Nemačke pobedili su Portugal 4:2 (2:1) u Minhenu u 2. rundi F grupe Evropskog prvenstva.

Dva tima odigrali su jedan od najboljih i najefikasnijih mečeva u dosadašnjem delu prvenstva. Nemci su odlično ušli u meč. Tako je Robin Gosens odlično zahvatio loptu na drugoj stativi i poslao je u mrežu, međutim, gol je poništen zbog ofsajda.

Sa druge strane, Portugalci su izdržali početni nalet, a onda su napali rivala. Diogo Žota je ubacio loptu u peterac, a Kristijano Ronaldo uradio ono što obično čini, postigao pogodak. Bio je to 12. gol sjajnog fudbalera na Evropskim prvenstvima, a igra već na petom.

Ipak, domaći fudbaleri se nisu predavali pa je tako u 35. minutu Kimih prebacio loptu na levu stranu, sjajni Gosens je zahvatio volejem, a na nju je natrčao Kai Haverc, bar se tako činilo u prvom momentu. Međutim, ispostavilo se da je loptu u sostvenu mrežu poslao štoper Sitija i najbolji igrač Premijer lige u prošloj sezoni, Ruben Dijas. Izjednačenje se dogodilo u 35. minutu, a samo četiri minuta kasnije usledio je potpuni preokret. Opet su Portugalci sami zatresli svoju mrežu, a sada je to uradio Gereiro, nakon oštrog ubacivanja Kimiha.

U nastavku, Nemačka je nastavila da napada, a fudbaler Atalante, Robin Gosens ponovo je bio najraspoloženiji za igru. On je u 51. minutu sa leve strane pronašao Kaija Haverca u petercu, a strelac jedinog gola u finalu Lige šampiona, lako je postigao novi pogodak za svoju selekciju. Ni prednost od dva gola nije zadovoljila Nemce, koji su odlučili da sve propuste iz meča sa Francuskom naplate Portugalcima. Desetak minuta posle trećeg, Nemci su dali i četvrti pogodak. Ovog puta strelac je bio Gosens, koji je apsolutni junak ovog meča. Kimih je centrirao sa desne strane, a odlični fudbaler glavom poslao loptu pod prečku Rui Patrisija. Ubrzo je Joakim Lev zamenio Gosensa, koji je pozdravljen ovacijama na “Alijanc areni“ u Minhenu.

Posle kiksa kompletne odbrane Nemačke u 67. minutu, Portugalci su se vratili na dva gola minusa. Izveden je prekid sa leve strane, lopta je preletela na drugu stranu, a Ronaldo je uspeo da je vrati u peterac, gde je Diogo Žota, gotovo sa gol linije, poslao u mrežu. Mogla je Portugalija da smanji na 4:3 u 78. minutu. Tada je Renato Sančez opalio sa distance, Nojer se nije ni pomakao, ali je stativa odradila njegov posao. To kao da je bila opomena za domaćina ovog duela, pa su Nemci do kraja meča zaigrali malo opreznije, želeći da sačuvaju pobedu i osvoje prve bodove na EP-u. Na kraju su u tome i uspeli, mada su Portugalci stvorili još par poluprilika.

Posle dva kola u F grupi vodi Francuska sa 4 boda, Nemačka i Portugalija imaju po tri, dok je Mađarska osvojila bod. U poslednjem kolu Nemačka igra sa Mađarskom u Minhenu, dok će se u Budimpešti sastati aktuelni svetski i evropski prvaci, Francuzi i Portugalci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here