EPA

Fudbaleri Čelsija remizirali su sa Mančester Sitijem u meču 12. kola Premijer lige, pošto je poslastica za sve ljubitelje fudbala na Stamford Bridžu završena rezultatom 4:4 (2:2).

Siti je bolje otvorio utakmicu, stvarao izglednije prilike, ali je Čelsi bio maltene ravnopravan u borbi na sredini terena. Gosti su do prednosti došli iz kontroverzno dosuđenog penala u 25. minutu. Kukurelja je po odluci sudija faulirao Halanda u kaznenom prostoru, a Norvežanin je potom zatresao mrežu sa bele tačke. Pre nego što je penal dosuđen, proveravao se i eventualni faul Dokua nad Kaisedom, ali su arbitri odlučili da prekršaja u napadu nije bilo.

Čelsi je izjednačio četiri minuta kasnije – Galager je izveo korner, poslao loptu na prvu stativu, gde je bio Tijago Silva koji je pogodio malu mrežu u daljem uglu gola koji čuva Ederson. Nastavio je Čelsi da igra hrabro, visoko pritiska izabranike Pepa Gvardiole. To se isplatilo u 37. minutu, kada je potpuni preokret doneo Rahim Sterling. Džejms je iskoristio nepažnju Gvardiola, kojeg je lopta pogodila u petu i munjevito pronašao krilnog napadača na drugoj stativi.

“Plavci” su i nakon drugog bola nastavili da pružaju otpor, ali je Siti nadoknadio zaostatak pred pauzu – posle kratkog dodavanja iz kornera do lopte došao Bernardo Silva, neometano centrirao i pronašao Akandžija koji je glavom postigao pogodak u prvom minutu nadoknade.

Samo dva minuta po početku drugog poluvremena  svoj drugi gol na meču postigao je Haland, uz dosta sreće, s obzirom da se lopta jedva otkotrljala preko gol linije. Pored napadača gostiju je bio i Ris Džejms, ali nije bio dovoljno dobro pozicioniran da bi mogao da otkloni opasnost. VAR je proveravao i regularnost tog pogotka, ali je utvrđeno da Haland nije rukom dotakao loptu dok se nalazio na zemlji.

Potom je usledio period izuzetno kvalitetnog fudbala – smenjivale su se prilike od 60. minuta – prvo je Palmer predriblao Rodrija i Dijaša i šutirao, ali mu je Ederson skratio ugao i odbranio udarac. Nedugo zatim je Foden pripretio, ali je Sančez „izvadio“ loptu iz šuta koji bi gotovo uvek značio i gol.

Čelsi je ponovo došao do izjednačenja u 67. minutu, kada je Džekson bio najspretniji i iskoristio odbitak posle šuta Galagera sa 20 metara.

Malo Gusto je imao veliku priliku u 75. minutu, ali je nakon dodavanja Sterlinga šutirao preko gola.

Rodri je postigao gol za vođstvo 4:3 u 86. minutu. Uputio je udarac iz daljine koji je samo delimično izblokirao Tijago Silva, a lopta je završila u Čelsijevom golu.

Dosuđen je penal za Čelsi u drugom minutu nadoknade – Broja je fintom izbacio Dijaša, koji ga je potom „pokupio“ i skrivio jedanaesterac. Siguran sa 11 metara bio je upravo Kol Palmer – igrač koji je tokom leta za 40 miliona funti pojačao londonski klub i postavio konačan rezultat – 4:4.

“Građani” su uprkos remiju postali lideri tabele sa 28 bodova, dok je Čelsi na 10. mestu sa 16 bodova.

Čelsi u narednom kolu gostuje Njukaslu, dok Mančester Siti u derbiju sezone dočekuje Liverpul, koji je ranije popodne sjajnom igrom pobedio Brentford sa 3:0, uz dva pogotka Salaha i jednog Žote. Odličnu igru pružio je i Darvin Nunjez, postigao je i dva gola, ali su oba poništena zbog ofsajda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here