Promo

Tokom svoje karijere Dejan Petrović je mnogo puta pomerao granice muzike na ovim, ali i svetskim prostorima, pa je tako bilo i na spektakularnom koncertu „Trubom kroz Srbiju“ na kojem je publiku poveo na jedinstveno i nezaboravno putovanje, ovekovečivši svojom umetnošću sve krajeve  naše zemlje. 

„Preleteše ptice lastavice“ i „Ovo je Srbija“, prolomilo se salom već na početku koncerta kada je vlasnik titule Prva truba Sveta, praćen horom i „Dejan Petrović Big Bendom“ izazvao ovacije prepunog Centra „Sava“, ali i potvrdio da će ovo veče, kao što je i najavio, po mnogo čemu biti neponovljivo. Ređale su se najlepše melodije narodne muzike kojima je Dejan trubom udahnuo novi život, što je kod publike izmamilo brojne aplauze, radost, osmehe, ali i poneku suzu.
U svemu ovome pomogli su mu i specijalni gosti, legende folk scene Snežana Đurišić, Merima Njegomir, Radiša Urošević, Čeda Marković, glumac Goran Sultanović, nacionalni ansambl „Kolo“, a najemotivniji trenutak večeri bio je kada je na bini zasvirao sa orkestrom svoga oca, Miće Petrovića, koji se prvi put okupio posle smrti legendarnog trubača.
– Ovo veče sam posvetio upravo svome ocu i našoj tradiciji, i presrećan sam što je publika prepoznala našu emociju. Želja nam je bila da se neke stare, fenomenalne pesme, ponovo čuju, i ponosni smo ako smo uspeli barem delimično da pomognemo u čuvanju našeg muzičkog nasleđa – rekao je Dejan.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime