J. Gajeskov
Prepuna sala Srpskog centra Bonirig

Protekle subote se blizu 500 ljubitelja borilačkih veština okupilo u velikoj sali Srpskog sportskog centra u sidnejskom predgrađu Bonirig, kako bi prisustvovali još jednom nadmetanju asova ovih sportova, u organizaciji našeg proslavljenog borca i promotera Slavka Ježa.

Turnir pod nazivom “Premier Fight Night” okupio je takmičare iz raznih klubova Sidneja, Melburna, Kernsa, Njukasla i drugih gradova, koji su priredili retko viđen spektakl.
Na programu su bile discipline kik-boksa K-1, mod-taj (verzija kik boksa po tajlandskim pravilima) i ful-taj, odnosno klasični tajlandski boks (maj-taj). Nadmetali su se borci u kategorijama od 58,5 kilograma, zatim 63, 64, 65, 66, 67, 67,5, 69, 72, 72,5, 73, 84, 92 i 95 kilograma.

Šampion u karateu Miloš Rastović, član kluba “Heng Kuai” iz Njukasla s trenerom Bobom Mardokom

U muškoj konkurenciji pobednici su Džulijan El-Bustani, Ben Paterson, Nejtan Peper, Stiv Georgievski, Kjeran Vilkinson, Frenki Feraro, Omar Sediki, Mohamed Dalan, Dimitrios Kambanis, Miloš Rastović, Nikolas Gonzales i Met Stejplford, dok je u jedinoj ženskoj borbi Talija “Hellraiser” bila bolja od Melise Murselović.

Pobednicima su pripali prigodni trofeji, a nagrađani bili su i poraženi.
Publika je oduševljeno pozdravila učinak boraca u svih 13 duela, dok četrnaesti između Danijela Sauta i Erika Guzmana iz tehničkih razloga nije održan.
Posebno treba izdvojiti da su borbe protekle u duhu sportskog fer-pleja i da je suđenje bilo na visokom nivou.

Za sve koji su propustili ovo interesantno veče borilačkih veština, naredni spektakl u ringu koji će organizovati “Steve Jez & Team Jez” zakazan je za 17. jun, takođe u Srpskom centru Bonirig.

Momo Dubočanin sa zetom Slavkom i sinom Dragomirom

Ponosan na sina i zeta

Poznati srpski biznismen Momir Dubočanin iz Sidneja, koji se u mladosti takođe bavio borilačkim veštinama, ponosan je na uspehe sina Dragomira u kik boksu, kao i zeta Slavka u karateu. Obojica su nekadašnji prvaci Australije i Okeanije, a danas iskusni treneru.
Njihova škola borilačkih veština “Lights Out Fight Club” nalazi se na adresi 4/86 Heathcote Rd, Murbenk (Liverpul). Treninzi se održavaju svakog dana od ponedeljka do subote.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here