Špijunski triler o Dejtonskom sporazumu

0

Ko li će glumiti njih trojicu: Slobodan Milošević, Alija Izetbegović, Franjo Tuđman

 

 

"Scenario za film ‘Serbische Freund’ napisali smo Isidora Bjelica i ja. Nameravam da ga režiram i montiram, a radiću ga zajedno sa jednim od producenata iz SAD koji je sarađivao sa Vimom Vendersom i Oliverom Stounom. Producentu se scenario veoma dopao, a reč je o niskobudžetnom projektu koji se snima na svega par lokacija. Pošto je radnja smeštena u period neposredno posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma, dešava se u jednom elitnom beogradskom hotelu i u manastiru u blizini Crnog vrha", izjavio je Pajkić.

 

Radnja filma vrti se oko agenata koji glume lažnog monaha i lažnu prostitutku, sreću se i zaljubljuju, iako su na protivničkim stranama.

 

Ona je "atlantski“ špijun, a on agent službe bezbednosti. Zaplet se vrti oko originalnog teksta Dejtonskog sporazuma, koji zapravo niko nikada u celini nije ni video.

"Napravićemo zanimljiv kasting za inostranu glumicu, kao i za pet vodećih muških uloga. Film je mali omaž čuvenom Vendersovom filmu ‘Der Americanische Freund’, nastalom po romanu ‘Riplijeva igra’ Patriše Hajsmit", naveo je Pajkić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here