Spisak branitelja izašao iz ministarstva odbrane?

0

Enesa Felić izlazi iz stana uz pratnju vojne policije

 

Pretrese i hapšenje tri lica potvrdio je portparol MUP-a Krunoslav Borovec, rekavši da policija kriminalistički istražuje više lica s karlovačkog i zagrebačkog područja zbog objavljivanja registra i da se radi o vojnim i civilnim licima.

 

Lokalni mediji izveštavaju da je Felić pre 14 dana smenjen s mesta savetnika za poslove mobilizacije u karlovačkoj kancelariji za odbranu. S njim je tada navodno smenjena i dosadašnja načelnica kancelarije Dijana Marković, koja je privedena na saslušanje.

 

Feliću je pretražen stan, podrum i automobil, posle čega je izjavio da nema veze s objavljivanjem registra i da mu je sve "smestio" bivši šef, a sadašnji državni sekretar u ministarstvu odbrane Željko Goršić.

 

Prošle nedelje su na Internetu objavljani podaci registra veterana na kome je inače ukupno 501.166 imena. Zabog toga su oštro reagovali vlada i veteranska udružanja koja se protive objavljivanju imena, a policija je tada uhapsila Marka Rakara, informatičkog stručnjaka i nesuđenog savetnika predsednika Iva Josipovića zbog sumnje da ima veze s objavljivanjem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here