Spomenik Srbima ubijenim u Sarajevu

0

Polaganje venaca u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

 
Košarac je rekao da su Srbi danas pokazali javnosti da su dostojanstven narod, što su pokazali dostojanstveno se poklonivši nevino nastradalim pripadnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Košarac je nakon povratka iz Dobrovoljačke ulice izjavio novinarima da je danas pokazano javnosti da je u BiH stradao i srpski narod i da se manipulisalo srpskim žrtvama
 

"Radićemo argumentovano i metodološki ispravno u narednom periodu da svi oni koji su činili zločine nad srpskim narodom odgovaraju", rekao je Košarac i dodao da je Sarajevo u ratnom periodu bilo glavni grad u kojem je bilo 126 logora, a više od 3.200 Srba stradalo samo zato što su pripadnici srpskog naroda.

 

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Gojko Drašković istakao je da je Sarajevo, taj multietnički grad, uspeo da ubije Nikolu Gardovića samo zato što je hteo u radosti da oženi sina, uspeo da pobije hiljade Srba samo zato što su Srbi i uspeo da masakrira 42 mlada golobrada, nenaoružana mladića čija je jedina krivica bila što su se u jednom životnom trenutku našli na pogrešnom mjestu u pogrešnom vremenu.

Drašković je naglasio da svet još nije upoznat o mučeničkoj smrti ovih mladića nastradalih u Sarajevu, a zločinci još nisu kažnjeni.

"Obeležavajući ovaj tužni dan obeležavamo spoznaju ljudske patnje i ovaj datum će biti datum promišljanja i učenja", rekao je Drašković i dodao da se danas treba uputiti poruka da se zlo i zločin nigde i nikada ne ponove.

Članovi porodica, predstavnici vlasti Republike Srpske i srpski funkcioneri u institucijama BiH danas su, prvi put nakon 18 godina, prislužili svijeće i položili bijele ruže na mjestu stradanja vojnika JNA koji su na današnji dan 1992. godine ubijeni pri dogovorenom povlačenju iz Sarajeva.

 

Pomen je protekao dostojanstveno i mirno, uz ogromnu medijsku pažnju i izuzetno jako policijsko obezbjeđenje.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here