SPORTSKE VESTI

0

 

Navijač poginuo na Mažićevom meču

Jedan navijač poginuo je posle pada po završetku utakmice između Škotske i Republike Irske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Taj 22-godišnji mladić je prebačen u bolnicu pošto je pao na stepenicama Seltik parka u Glazgovu kada je krenuo da izlazi sa utakmice.
Škotska policija je objavila da se incident desio na izlazu 33 i da je nesrećni navijač prebačen u Kraljevsku bolnicu u Glazgovu, gde je nešto kasnije preminuo.
Reprezentacija Škotske slavila je u duelu sa Irskom sa 1:0, a meč je sudio srpski arbitar Milorad Mažić.

Runi najmlađi Englez u "klubu 100"

Kapiten Gordog albiona Vejn Runi je na utakmici protiv Slovenije postao najmlađi engleski fudbaler koji je ušao u "klub 100", pošto je prošlog meseca napunio 29 godina. Pre njega, više od 100 mečeva u dresu Engleske odigrali su Bili Rajt, Bobi Čarlton, Bobi Mur, Piter Šilton, Dejvid Bekam, Stiven Džerard, Ešli Kol i Frenk Lampard.
Fudbaler Mančester Junajteda se golom protiv Slovenije izjednačio sa Džimijem Grivsom na listi najboljih strelaca Engleske svih vremena. Obojica su postigli po 44 gola, a ispred Runija su samo Gari Lineker (48) i Ser Bobi Čarlton (49), koji mu je pred početak meča predao poklon povodom jubileja.
 

Rodrigeza "napale" navijačice

Kolumbija je na prijateljskoj utakmici sa SAD u finišu utakmice došla do pobede od 2:1, ali je pravi pobednik večeri bio Hames Rodrigez. Zvezda madridskog Reala je prilično popularan među pripadnicama slabijeg pola, pa je veći broj žena uleteo na teren Krejven Kotedža kako bi zagrlile fudbalera, a poneke i napravile selfi.
Da nije omiljen samo među ženama, videlo se i kada je posle utakmice navijač Kolumbije uleteo na teren kako bi zagrlio Rodrigeza, a kada su redari krenuli da ga izvedu sa terena fudbaler je zaštitio zemljaka. Posle meča je na svom Instagram profilu okačio sliku navijača i napisao: "Kolumbija je strast."

Pele otpušten iz bolnice

Legendarni brazilski fudbaler Pele otpušten je iz bolnice nakon što mu je hirurškim putem odstranjen kamen iz bubrega.
Bolnica "Albert Ajnštajn" je saopštila samo da je 74-godišnji Pele pušten kući, ne navodeći pojedinosti.
Bivši fudbaler je u bolnicu odveden u sredu uveče zbog bolova.
Pele, koga u Brazilu zovu Kralj fudbala, tri puta je osvajao Svetsko prvenstvo i smatra se jednim od najboljih fudbalera svih vremena.
 

Zastava velike Albanije i u Renu

Navijači Albanije istakli su na prijateljskom meču protiv Francuske (1:1) zastavu takozvane velike Albanije! U pitanju je identična zastava kao ona koja se našla na dronu koji je leteo iznad stadiona Partizana i zbog kojeg je prekinuta utakmica između Srbije i Albanije.
Srbiji je na toj utakmici dodeljena pobeda službenim rezultatom, jer su Albanci odbili da se vrate na teren, ali su ‘orlovima" oduzeta tri boda zbog ulaska navijača na teren.
Ostaje da se vidi da li će UEFA reagovati posle novog ispada Albanaca.
 

Inter bi tandem Vidić-Nastasić

Srpski reprezentativac Matija Nastasić, trenutno član Mančester Sitija, želja je Intera, prenose engleski mediji.
Nastasić ove sezone nije odigrao nijedan meč za "građane", koji su letos želeli da ga prodaju, ali je 21-godišnji defanzivac odlučio da ostane i da se bori za mesto u timu.
Nastasić je u Siti stigao u leto 2012. godine iz Fiorentine i imao je sjajnu debitantsku sezonu na Etihadu, kad mu je trener bio Roberto Manćini, koji je upravo ponovo postao trener milanskog Intera i rado bi Nastasića upario sa iskusnim Nemanjom Vidićem. Član "nero-azura" je i Zdravko Kuzmanović.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here