Sportske vesti

0

 

Šariću poseta
iz Filadelfije

Dario Šarić, najbolji hrvatski košarkaš, draftovan je od strane NBA ligaša Filadelfije 76, ali će prethodno dve godine provesti na kaljenju u tursku Anadolu Efesu kod trenera Dušana Ivkovića. Ipak, Siksersi već žele da ga vide na delu, pa su mu iz Filadelfije u posetu stigli trener Bret Braun i budući saigrači Majkl Karter Vilijams, Džoel Embidi i Nerlens Noel.

Hrvati kao curice

Hrvatska reprezentacija bez mnogo otpora položila oružje pred Grcima. Sada joj "visi" plasman u osminu finala. Moraju da pobede Portoriko, jer u slučaju poraza moraju biti "za dom spremni".

– Očekivao sam da ćemo mi njih lagano da pobedimo, kao što su oni nas. Nismo se potukli, nego smo igrali kao curice, počevši od mene. Nemam reči. Odrasli smo ljudi, valjda ćemo biti i pametni posle tri upozorenja – rekao je Luka Žorić uz predlog "da se zatvore i u lice kažu jedan drugom šta imaju".

Koncizni Đorđević

Selektor Đorđević je bio iziritiran pojedinim pitanjima novinara, pa je na ona koja mu se nisu svidela odgovarao vrlo sažeto. Evo samo tri primera.
U čemu je problem sa slobodnim bacanjima?
– Da ih pogodimo!
Kako?
– Rukom! Neko je levak, neko dešnjak.
Možemo li očekivati novi duel sa Brazilom u četvrtfinalu?
– Možemo!

Bogdanović ostvario san

Koracima od sedam milja Bogdan Bogdanović ruši prepreku za preprekom i najavljuje veliku karijeru. As reprezentacije Srbije je jedna od zvezda Mundobasketa u Španiji.
– Pre četiri godine Srbija je u četvrtfinalu SP izbacila Španiju trojkom Miloša Teodosića u poslednjoj sekundi. Nisam gledao meč, jer sam sa Partizanom bio na pripremama u Sloveniji, ali kada sam se vratio u hotel, video sam snimak. Bio sam van sebe zbog tog koša i pobede. Četiri godine kasnije na sledećem šampionatu, igram u timu sa Milošem i mogu da kažem da mi se ostvario san – napisao je Bogdanović.

Litvanci do trijumfa
bez slobodnih bacanja

Košarkaši Litvanije su dobili Južnu Koreju u 4. kolu D grupe – 79:49 (17:19, 22:10, 18:4, 22:16). Prva četvrtina pripala je Korejcima i time kao da su naljutili litvanske košarkaša, koji su do poluvremena napravili preokret i stekli dvocifrenu prednost (39:29), a otpor rivala potpuno slomili u trećoj deonici kada su primili samo četiri poena. Na kraju su slavili sa ubedljivih 30 koševa razlike, ali je zanimljivo da pri tom nisu izveli nijedno slobodno bacanje!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here