Kineski Majkl Džekson

0

 

Zang koji ima 20 godina nije završio ni osnovnu školu. Radio je u fabrici kao radnik, potom kao konobar i čuvar. Ali, njegov život se potpuno promenio posle susreta sa muzikom Majkla Džeksona.

Na ulicama, ali i u TV emisijama Zang imitira Majkla, peva njegove hitove, oblači se kao on… Nedavno je držao koncert u Langfantu, koji je privukao veliku pažnju meštana. Svi priznaju da Zang Guanhui pokazuje zavidno umeće prilikom imitiranja čoveka koji predstavlja jednu od najznačajnijih figura u modernoj popularnoj kulturi.

 

Sunarodnici oduševljeni svojom verzijom "kralja popa"
 

Majkl je solo karijeru započeo 1971. godine, njegov album "Triler" je najprodavaniji album svih vremena. Prodao više od 750 miliona albuma širom sveta, osvojio je 15 Gremi nagrada i 16 američkih muzičkih priznanja. Preminuo je pre pet godina od prekomerne doze anestetike propofola. Upravo se tih dana pripremao za veliki povratak na muzičku scenu… Da je živ, danas bi imao 56 godine.

Majklov privatni život je izazivao kontroverze godinama. Obeležen je skandalima i plastičnim operacijama kojima je menjao boju kože i oblik nosa. Ženio se dva puta, prvo 1994, a zatim i 1996. godine i postao je otac troje dece. Jedno dete je rodila surogat majka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here