Youtube/Printscreen

Stotine volontera i entuzijasta priprema se da uz pomoć najmodernije opreme poput dronova, sondi i skenera, započne najveću pretragu jezera Loh Nes u poslednjih 50 godina, kako bi potencijalno pronašli mitsko čudovište poznato pod nadimikom Nesi.

U organizaciji Centra ”Loh Nes” volonteri će naredna dva dana provesti u nadgledanju površine jezera i analiziraće svaki sumnjivi pokret koji budu uočili ispod površine, prenosi Gardijan.

Tokom pretrage oni će koristiti opremu koju istraživači do sada nisu upotrebili na tom jezeru – skenere, dronove koji prave termalne fotografije, hidrofon za oktrivanje akustičnih signala pod površinom vode i druge.

Pre oko 90 godina Aldi Makej navodno je bila prva koja je videla čudovište iz Loh Nesa i od tada se istraživači okupljaju u pokušaju da ga pronađu ili da barem pronađu veliku ribu ili praistorijskog vodenog gmizavca poput pleziosaura u jezeru dubokom 230 metara.

Iako se tokom vremena ispostavilo da su mnoga svedočanstva o čudovištu iz Loh Nesa bila izmišljena ili bazirana na folkloru i narodnim predanjima, legenda o Nesi u proteklom veku je prerasla u jednu od najvećih misterija kriptozoologije, nauke koja se bavi životinjama o kojima ne postoje dokazi da postoje, poput saskvoča, jetija, čupakabre i drugih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here