pixabay.com
Foto: Ilustracija

Neki Amerikanci su preduzeli ekstremne mere da izbegnu globalnu pandemiju premeštajući se u preuređena bivša vojna skloništa u Južnoj Dakoti.

Većina nas se nada da će samoizolacija usled pandemije biti završena za nekoliko nedelja i da će se život vratiti u normalu. Ali jedna porodica u SAD-u dovoljno se pripremila da može i godine da provede pod zemljom.

Porodica Gembalas je pre tri godine kupila bivši vojni bunker, napravljen od betona i čelika, u Južnoj Dakoti. Čak 575 ovakvih bunkera su se do 1967. godine koristili za skladištenje bombi i municije, navodi Russia Today. Imaju sopstveno napajanje (solarni, vetrovi, dizel generatori) i tekuću vodu, ali i dovoljno sušene i konzervirane hrane za čak dve godine.

Svaki vlasnik dobija svoj bunker za 35.000 dolara i tada ga može prilagoditi. Firma koja vodi lokaciju, Vivos, sebe smatra “rezervnim planom za čovečanstvo”. Procenjuje se da biste mogli da potrošite između 30.000 i 150.000 dolara, a neki od njih imaju raskošna kupatila, pune dnevne sobe i udobne spavaće sobe. Sudeći prema fotografijama na Vivosovoj veb stranici, pomislili biste da su u pitanju hoteli sa četiri zvezdice, a ne bunkeri, jer pojedini sadrže čak i teretane, bazene, bioskope i barove.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here