Tanjug
Potrebno nacionalno jedinstvo: Miloš Vučević

Srpska napredna stranka unela je nov sadržaj u višestranačje u Srbiji i dala mu nov karakter koji garantuje stabilnost potrebnu za dalji razvoj Srbije, poručio je potpredsednik Glavnog odbora Srpske npredne stranke Miloš Vučević povodom 12. godišnjice od osnivanja vladajuće partije.

Prema njegovim rečima, godinama se čekala politička organizacija koja će omogućiti da građani Srbije imaju poverenja u jednu političku stranku i da garantuje, pre svega, političku stabilnost, koja ostaje prvi cilj.

– Svesni smo svoje velike odgovornosti. Zato je SNS spremna da se menja kako bi odgovorila na sve izazove u budućnosti, a na dobrobit građana Srbije. Menjali smo Srbiju nabolje. Tražili smo još bolje rezultate i uvek podizali lestvicu na još viši nivo – naveo je Vučević.

Istakao je da naprednjaci imaju istorijsku podršku, kao i da su postizanjem političke stabilnosti stvoreni uslovi za ekonomski prosperitet i ulaganja u zdravstvo, infrastrukturu i druge oblasti.

– Potrebni su nam širi društveni konsensuz i nacionalno jedinstvo i u borbi sa korona virusom i u odbrani nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji – rekao je Vučić i ukazao na još jedan važan zadatak stranke sa najvećom podrškom građana. Reč je o borbi protiv mafije, koju su najavili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

– Država će imati snage da zada smrtonosni udarac mafiji u Srbiji. Odgovor će biti u skladu za zakonom, ali brutalan i beskompromisan. I dalje ćemo se boriti protiv korupcije – uverava Vučević.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS i gradonačelnik Novog Sada najavljuje da će nastaviti da se bori za položaj srpskog naroda u zemljama u regionu, za njegova prava, kao i za očuvanje jezika i pisma. U fokusu će, kako je objasnio, biti i razvoj zemlje predviđen programom “Srbija 2025”, koji uključuje izgradnju auto-puteva, pruga, škola i infrastrukturnih objekata, kao i jačanje vojske i policije i unapređenje njihovog materijalnog statusa.

Vraćena vera u budućnost

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović (na slici) ocenila je da je SNS za 12 godina postojanja vratio građanima veru u budućnost Srbije, a zemlji ugled u svetu.

– SNS je kao stranka prošao dug put od najveće opozicione stranke do najjače partije u celoj Srbiji i na Balkanu. Na tom putu sam SNS se menjao i jačao, ali je mnogo važnije što se menjala i jačala Srbija, baš kao i njena ekonomija, javne finansije, saobraćajna infrastruktura, a posebno njen ugled u svetu – navela je Mihajlovićeva, dodajući da je vizija stranke, i dok je bila u opoziciji, bila da građani budu ponosni na svoju zemlju.