EPA/FEDERICO PROIETTI

Proslavljeni italijanski defanzivac Paolo Maldini se prisetio svog upoznavanja sa preminulim Dijegom Armandom Maradonom.

On je u izjavi za francuski Telefoot ispričao kako ga je sramota zbog načina na koji se on, ali i neki njegovi saigrači, ophodio prema po mnogima najboljeg igrača svih vremena.

Naravno, radi se o njihovim duelima iz dana kada je Maradona igrao za Napoli, a Maldini počinjao karijeru u dresu Milana krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka.

– Niste mogli da ga ulovite. Sedeo sam kraj njega na dodeli nagrada u Kući slavnih Serie A gde su prikazivali neke naše zajedničke video-snimke. Uvek sam smatrao da sam prilično korektan defanzivac, ali moram priznati da sam u tim nekim situacijama pravio užasne prekršaje na njemu. Bilo je to zato jer je uvek predvidio šta ću da uradim, pa sam zato kasnio – rekao je Maldini, pa dodao:

– Dijego je bio prebrz i tukli su ga tokom cele karijere svaku utakmicu. Osetio sam se posramljeno i izvinio mu se nakon tog video-snimka. Tada sam shvatio više nego ikada koliko je brzo kontrolisao loptu i menjao smer. Bio je zaista izvanredan – ispričao je Maldini.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here