Srbi igrali i pevali, gosti uživali

0

U programu, koji je nosio naziv "Blagoslovi", održanom u prijemnom centru u Aterton Roudu, u melburnskom naselju Okli, posetioci su videli i uživali u talentu mladih plesača, igrača, ali i u muzici iz srpske i ruske zajednice. Predstavnici naše zajednice na ovoj večeri bili su najmlađi folkloraši omladinskog ansambla "Branko Radičević" iz Džilonga, koji su ujedno i bili najbrojniji gosti. Talentovana Teodora Birtašević, koja je do sada osvojila više nagrada na nacionalnim karaoka takmičenjima, zasluženo je dobila ovacije za svoj kratki nastup.

– U goste smo pozvali Srbe, Ruse i Grke, da sa prijateljima i porodicama provedu jedno veselo i lepo veče. Namera nam je bila da zajedno proslavimo vaskršnje praznike. Uz organizovanu večeru prisutni su mogli da vide nastupe talentovane dece uz muziku i ples. U našim zajednicama imamo puno talentovane dece, pojasnila je u ime organizatora Jelena Metlenko iz Veća ruskih zajednica u Viktoriji (RERC).

 

Zahvalnost

– Večeras veliku zahvalnost dugujemo našoj braći i sestrama Srbima, koji su došli čak iz Džilonga, da bi bili sa nama na ovoj večeri. Iz dubine srca, hvala svima koji su učestvovali večeras u našem usrkšnjem programu "Blagoslovi", namenjenom za pomoć deci, rekla je Jelena Metlenko.

Učesnica velikog broja takmičenja na kojima se predstavljaju muzički talenti u Australiji, osmogodišnja Teodora Birtašević je u pratnji svog oca Aleksandra na klavijaturama otpevala pesme "Vidovdan" i "Moj golube".

– Uzbuđeni smo i srećni što je nastupala Teodora iz srpske zajednice, koja je još sa svojih šest godina učestvovala na Nacionalnom karaoka takmičenju za decu, a zasluženo je zovu "devojčica sa velikim glasom". Presrećni smo što su se na naš poziv odazvali i folkloraši Omladinskog kluba "Branko Radičević" iz Džilonga. Iako neki od njih imaju samo pet godina, puni su energije i predivni u narodnim nošnjama, dodala je Jelena Metlenko.

 

Aplauzi za Teodoru

Iako je Teodora rođena u Australiji, a na takmičenjima peva na srpskom jeziku, dobila je duge aplauze za svoje izvođenje srpskih narodnih pesama, koje je otpevala bez greške.
– Cela porodica mi je pomagala da naučim pesme "Moj golube" i "Vidovdan". Nastupala sam da predstavim talentovanu decu iz naše zajednice, rekla je Teodora Birtašević.

U programu je učestvovala i ruska dečja plesna grupa Inspiration, ruski ženski hor Karosel, pevači Lara Kronovska i Aleks Vengerovski i drugi. Dečji žiri odlučivao je o najbolje dekorisanoj usrkršnjoj torti, a prodavana je i dobrtotvorna lutrija za pomoć talentovanoj deci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here