K. Marković
Svi su pobednici: Detalj sa turnira

Uprava Fudbalskog kluba “Krajina” zajedno sa članovima srpske zajednice sa jugoistoka Melburna, organizovala je u subotu humanitarnu akciju za trogodišnju devojčicu Ivanu Bjelogrlić iz Istočnog Sarajeva, za čije lečenje u inostranstvu su potrebna velika materijalna sredstva.

U okviru akcije organizovan je tradicionalni fudbalski turnir, na kome su učestvovale amaterske fudbalske ekipe sastavljene od članova srpske zajednice. Od prihoda sa turnira sredstva će biti poslata za lečenje Ivane Bjelogrlić.

Ivana Bjelogrlić

Tradicionalno, uoči novogodišnjih i Božićnih praznika, uprava kluba “Krajina” iz Melburna organizuje humanitarne akcije kako bi pomogli bolesnu decu i zemljake i ljude koji se nalaze u teškim materijalnim okolnostima. Poslednjom akcijom odlučili su da pošalju finansijsku pomoć roditeljima Ivane Bjelogrlić, a ujedno ih pred praznike ohrabre rečima podrške plementih zemljaka iz Australije.

Štand na kojem su se prikupljala sredstva za bolesnu devojčicu

– Poslednjih četiri-pet godina organizujemo humanitarne turnire. Lane smo prikupili pomoć za dvadesetoro dece i sakupili više od 10.000 dolara koji su poslati preko “Humanitarnog mosta” vaših novina. Ove godine celokupan prihod biće upućen za Ivanu. Nažalost, veliki je broj bolesnih koji se bore protiv teških bolesti, teško je ali nismo u stanju da sve pomognemo. Ivana Bjelogrlić je takođe rođaka jednog našeg prijatelja koji je počeo da sakuplja novac u Melburnu, što je bio dodatni motiv da pomognemo – rekao nam je Zoran Vukas iz Fudbalskog kluba “Krajina”.

U petak su na širem području Melburna temperature prelazile neizdrživh 44 stepena Celzijusa, pa je postojala opasnost da će se takvo vreme loše odraziti na održavanju humanitarnog turnira. Srećom, u subotu se vreme poboljšalo, bilo je prijatnih 20 stepeni, pa su učesnici, ali i publika mogli da se masovno odazovu.

Uzbuđenja pred golom: Publika uživala u fudbalu

– Na turnir se prijavilo čak 13 ekipa koje su bile podeljene u četiri grupe. O nagradama za najbolje ekipe još nismo odlučili, ali kako je to ranije bio slučaj, novčane nagrade pobedničke ekipe poklone za akciju, što dodatno pokazuje plemenitost svih naših ljudi. Naš klub “Krajina” je amaterski fudbalski klub, prevashodno smo organizovani na rad sa juniorima. Imamo veliku pomoć svih članova kluba da ova akcija bude što uspešnija – rekao nam je Igor Cvetanovski.

Pored fudbalskih derbija na terenima “Krajine”, za posetioce su bili organizovani raznovrsni sadržaji, od gumenih zamaka za decu do bogatog muzičkog programa.

Iz FK “Krajina” pozvali su i apelovali na zemljake da doniraju novac za nastavak Ivaninog lečenje, jer kako se kaže, nečije malo nekom znači mnogo. Tokom subotnje akcije donatorska kutija nalazila se na jednom od štandova kraj fudbalskih terena u Dandenongu, gde se turnir održavao.

Bratislav Kuribak: Akcija i preko Fejsbuka i Gofunda

Gde god se u Melburnu vodi ili organizuje neka humanitarna akcija, gotovo je neizbežno prisustvo velikog humaniste i poznatog člana srpske zajednice Bratislava Kuribaka. Tako se i on angažovao u akciji za prikupljanje pomoći za Ivanu.

– Ovo je zaista uspešan turnir, dosta se ljudi odazvalo, hvala im na pomoći i nadamo se da će akcija uspešna. Inače, prikupljanje pomoći za Ivanu započelo je još pre mesec dana, preko Fejsbuka i Gofund vebsajta. Preko Gofund sajta je do sada sakupljeno više od 15.000 dolara, a o sredstvima prikupljenim na turniru, zajednicu ćemo obavestiti narednih dana – zaključio je Bratislav Kuribak.

Poznati humanitarci: Bratislav Kuribak, Igor Cvetanovski i Zoran Vukas

Humanitarni most

Prikupljena pomoć za lečenje Ivane Bjelogrlić, jedinice Nine i Jelenka, kako su najavili iz kluba “Krajina” biće poslata posredstvom Humanitarnog mosta “Vesti” sa kojima oni inače dugi niz godina sarađuju i tako pomažu mnogobrojne plemenitne akcije koje pokreću zemljaci i naši čitaoci širom sveta.

Rasadnik

Fudbalski klub “Krajina” je trenutno pravi rasadnik budućih sportskih talenata u fudbalu. Njihov prvi tim trenutno se takmiči u amaterskoj fudbalskoj ligi, a članovi aktivno učestvuju i pomažu rad kluba. Veliki napori uloženi su u rad sa čak desetak juniorskih timova koji postižu zapažene uspehe.

Muzičari velikog srca

Uvek spremni da pomognu, muzičari i pevači su se odrekli svog honorara kako bi i oni pomogli akciju i ozdravljenje Ivane Bjelogrlić. Tokom subotnjeg popodneva u programu su učestvovali: Goran Versaće, Ljubiša Vasiljević, Željko Jeftović-Jele i mlade pevačice iz grupe “Šmizle”.

Muzičari velikog srca

Učesnici

Na turniru su učestvovale ekipe: “Mitros on fire”, Krajina crveni, Balkan Express, Repka, Norlane West Srbija, Carlton Reserve, Baranda, Sinđelić, Ritam srca, Benkovac, Drina, Sentry Roofing i Krajina Plavi.

Rezultati
Četvrtfinale
Repka – Baranda 3:1
Carlton reserve – Krajina crveni 1:2
Benkovac -Sentry roofing 1:0
Krajina Plavi – Ritam srca 4:0
Polufinale
Repka – Benkovac 1:3
Krajina Crveni – Krajina Plavi 0:4
Finale
Krajina Plavi – Benkovac 3:0

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime