Srbi isključeni iz donošenja odluka

0

Iskustva u Hrvatskoj pokazala da je važno učestvovati u donošenju odluka: Milorad Pupovac

On je rekao da je zajednički problem Srba i u Hrvatskoj i na Kosovu isključenost iz osnovnih društvenih tokova, društvenih procesa i donošenja odluka. Pupovac se u Kosovu Polju susreo sa kosovskim ministrom za povratak i zajednice Daliborom Jevtićem. Razgovarali su o problemima srpske zajednice na Kosovu, iskustvima Srba u Hrvatskoj, verskom i kulturnom nasleđu SPC, kao i o problemima povratka i obnove.

Pre toga, Pupovac je u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici posetio Olivera Ivanovića, lidera SDP-a.

– Ne mogu da razumem razloge zbog kojih se nalazi u zatvoru. Došao sam da mu dam podršku u svoje ime i u ime institucija Srba iz Hrvatske, došao sam da vidim kako mu mogu pomoći – rekao je Pupovac, dodajući da će učiniti sve kako bi pomogao Ivanoviću.

– Na taj način pomažemo i Srbima na Kosovu koji su već dugo godina u delikatnom položaju. U vremenima koja su pred njima, taj položaj će biti jednako delikatan i trebaće sve ljude, kvalitete kakve ima Oliver – kazao je on.

Zamenica predsednika SDP-a Ksenija Božović kaže da je Pupovac u posetu lideru te stranke došao pre svega kao dugogodišnji prijatelj.

– Nakon što je okončana procedura oko posete, Pupovac je došao da vidi zatvorske uslove u kojima se naš lider nalazi – kaže Božovićeva.

Suđenje Ivanoviću očekuje se krajem oktobra ili početkom novembra, a nakon nekoliko odbijenih zahteva da se brani sa slobode, šanse da će se to dogoditi su svedene na minimum.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here