Srbi iz Kanade protiv rezolucije o Srebrenici

0

 

"Ukoliko Skupština Srbije zaista donese ovu rezoluciju, ona će okarakterisati celokupan srpski narod kao genocidan, pobiti sopstvene argumente pred Međunarodnim sudom pravde i ozbiljno ugroziti postojanje Republike Srpske", navodi se u pismu.
 

U pismu Tadiću ističe se da vlasti u Sarajevu koriste istu argumentaciju kao Albanci sa Kosova i Metohije prema kojoj su Srbi genocidan i zločinački narod s kojim ne mogu da žive u istoj državi.
 

Srpska omladinska zajednica navodi da vlasti u Sarajevu koriste sličan argument, da je Republika Srpska genocidna tvorevina, kao izgovor za ukidanje tog srpskog entiteta i uništavanje svega srpskog u BiH.

"Šta više, rezolucija bi narušila ugled srpskog naroda širom sveta i pri tom ozbiljno ugrozila nas Srbe u dijaspori koji se godinama trudimo da srpski narod predstavimo u pravom svetlu. Iz tih razloga, kao i zbog činjenice da su mnoga ključna pitanja povodom ‘slučaja Srebrenica’ još ostala nerešena, apelujemo na Vas gospodine Tadiću, kao i na vaše koalicione partnere da se suzdržite i odustanete od ovog nepromišljenog poteza, da se prisetite svoje odgovornosti pred Bogom i narodom, i ne dopustite usvajanje te katastrofalne rezolucije", navodi se u pismu.
 

SOZ podseća srpske vlasti i predsednika Srbije da se oni godinama trude da podignu ugled Srba i Srbije u Severnoj Americi.

"Organizovali smo proteste protiv separatista povodom jednostranog proglašenja nezavisnosti Kometa i to u deset gradova Kanade. Učestvovali smo u humanitarnim akcijama za srpski Kosmet i doprineli smo snimanju hvaljenog filma ‘Kosovo: Možete li da zamislite?’ koji govori o tragičnom životu Srba u kosmetskim enklavama i upoznaje strane gledaoce sa pravim stanjem na srpskom Kosmetu. Godinama smo prisutni u kanadskim medijima gde zastupamo interese srpskog naroda i otkrivamo pravu istinu o Srbiji i Srbima, istinu koja je na ovim prostorima do sada bila skoro stopostotno ignorisana", zaključuje se u otvorenom pismu SOZ-a koje su potpisali Bojan Ratković, Goran Mihajlović i Ivan Mićović, uz adresu sajta www.SerbianYouthLeague.org.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here