“Srbi više neće ratovati“

0

Aleksandar Vučić i Milorad Dodik položili su venac na centralno spomen obeležje juncima Cerske bitke u Tekerišu
 

Dodik, koji je u utorak u Tekerišu kod Loznice prisustvovao centralnoj ceremoniji, održanoj tim povodom, istakao je da Srbi moraju da se posvete razvoju svoje državnosti i u Republici Srpskoj i u Srbiji.

 

Prema njegovim rečima, Srbi moraju da ojačaju svoje državne kapacitete i da shvate da je borba za budućnost borba za nova radna mesta, za pobede u ekonomiji, kulturi, sportu i svemu onome što život čini važnim ako se dešava u miru.

 

"Verujem da Srbi više neće ratovati i da nas čeka period mira i da je upravo obeležavanje 100 godina od Cerske bitke posvećeno miru, bez obzira što obeležava jednu vojnu pobedu koja je bila briljantna, ali i koja je bila uvod u ogromno stradanje Srba tih godina", rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

 

U okviru spomen-kompleksa "Cerska bitka" u Tekerišu kod Loznice danas je održana centralna državna ceremonija povodom obeležavanja 100 godina od Cerske bitke.

 

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zajedno su položili venac na centralno spomen-obeležje junacima Cerske bitke, koja je u istoriji ostala zabeležena kao prva saveznička pobeda u Prvom svetskom ratu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here