EPA/Orestis Panagiotou
Vaterpolo reprezentacija Srbije

U poslednjem, trećem kolu B grupe na Svetskom kupu u Berlinu podmlađen tim evropskog prvaka Srbije igrao je s hrvatskom reprezentacijom 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1).

 

Naši i Hrvati su imali po dve pobede i remi na kraju, ali je Srbija zauzela prvo mesto. Po pravilima u konačun obračun ne ulazi skor s poslednjeplasiranim timom (Južna Afrike), a kad se gleda skor s trećeplasiranim Amerikancima, za gol smo bili bolji od Hrvata. Pobedili smo ih sa 14:8, a oni 15:10. Tako evropski prvak u četvrtfinalu u petak igra protiv Japana, koji je bio na začelju druge grupe bez bodova.

Kada su Hrvati, koji su na Svetski kup došli gotovo u najjačem sastavu, brzo poveli u prvoj četvrtini s 3:0, izgledalo je da njihova pobeda neće doći u pitanje. Ali, naš tim je uspostavio ravnotežu i neprestano je nadalje disao rivalu za vratom.

U poslednju četvrtinu Hrvati su ušli s prednoošću od 9:8. Dugo zatim nije bilo gola, a onda su oni poveli i s 10:8. Njihova sigurna pobeda ipak nije bila sigurna. Stojanović je smanjio na 10:9, a 50 sekundi pre kraja Subotić je poravnao. Imali su naši zatim i napad za pobedu, imali su posle toga i Hrvati, ali je ostalo nerešeno.

Hrvatska ide u sutrašnje četvrtfinale s prvog mesta, a Srbija, koja je takođe savladala Južnu Afriku i SAD, s drugog i čeka trećeplasiranog iz A grupe.

Mađarska – Srbija 12:11 (1:3, 5:3, 3:3, 3:2)

Mađarska: Kardoš, S. Janšik 2, Manherc, Zalanki 2, Nemet, Mezei 1, D. Janšik, Kovač 2, Batori 3, Pastor 2, Pol.

Srbija: Rističević, Mandić 1, V. Rašović 2, Ranđelović 1, Subotić 3, Lazić, Vico, Drašković 1, Jakšić 1, Stojanović, S. Rašović 2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here